Головна » Бізнес » Нерухомість » Арештовано готель російського бізнесмена у Трускавці
Готель Маріот у Трускавці
У російського бізнесмена забрали частку в трускавецькому готелі

Арештовано готель російського бізнесмена у Трускавці

Суд арештував готельний комплекс у Трускавці, яким володів російський бізнесмен, та передав його в управління АРМА. Про це повідомили Офіс Генпрокурора та Управління СБУ у Львівській області. Загальна вартість переданих активів складає майже 6 мільйонів гривень.

У росіянина є ще готелі в Криму, в яких після анексії півострова він давав притулок окупантам. Зокрема, в 2016 році, як встановили правоохоронці, російський готельєр «системно сприяв та забезпечував проживання і перебування воєнізованих формувань «мчс росії» у своїх готелях на території півострову».

Здійснюючи підприємницьку діяльність на території Криму, він фактично фінансував бюджет тамтешньої тимчасової окупаційної влади. Тож його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ст. 110-2 Кримінального кодексу України — фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

Українські правоохоронці не вказали, який саме з трускавецьких готелів арештовано. Зазначили лишень, що одіозному росіянину в ньому належить частка в розмірі 49% статутного капіталу. Попри це, журналісти його вирахували. Так, низка львівських інтернет-видань написали, що це готель «Маріот медікал центр» (на фото). В ньому, за даними системи YouControl, якраз 49% належить такому собі «кіпріоту», а насправді росіянину Олександру Вартаняну.

«Тепер ці активи працюватимуть на український бюджет, а частина коштів буде спрямована на потреби української армії», — наголосили в СБУ.

x

Рекомендуємо

Знищене росіянами підприємство у Чернігівській області

Дві сотні підприємств втекли на Львівщину від війни

З початку повномасштабної війни Росії проти України у Львівську область з більш ...