Головна » Бізнес » Промисловість » Знищена рашистами на Луганщині панчішна фабрика відновлює виробництво. Але вже у Львові
Рубіжанська панчішна мануфактура
Рубіжанська панчішна мануфактура до знищення. Фото: Віталій Гайдай

Знищена рашистами на Луганщині панчішна фабрика відновлює виробництво. Але вже у Львові

ТОВ «Рубіжанська панчішна мануфактура», підприємство якого у Рубіжному на Луганщині згоріло після потрапляння в нього російських снарядів, відновлює виробництво у Львові.

Про це повідомив сьогодні голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Рубіжанська панчішна мануфактура відома в Україні та поза її межами. Продукція користувалася попитом й у місцевих жителів. Упевнений, у кожній родині хоча б одного разу, але купували ці рубіжанські вироби. Купували би й надалі, але окупантам не потрібні ані робочі місця, ані якісні та водночас недорогі товари. Вони «звільнили» Рубіжне від промисловості. Навіть легкої», — прокоментував Гайдай.

За його словами, для нового старту підприємство очікує надходження 20 в’язальних машин з Китаю. Для завантаження потужностей майбутнього виробництва підприємство уже має замовлення від своїх постійних партнерів. Перша продукція очікується у серпні-вересні.

Львів уже вдруге виручає Рубіжанську панчішну мануфактуру. З початком російської агресії в 2014 році, коли компанія, втративши основні ринки збуту, вирішила виходити на всеукраїнський ринок, перші партнери в неї з’явились саме в місті Лева.

ТОВ «Рубіжанська панчішна мануфактура» засноване у 2011 році. Крім панчіх, виробляє шкарпетки, жіночі і дитячі колготки, лосини. Випускає продукцію на замовлення низки українських шкарпеткових брендів, в тому числі Dodo Socks. На підприємстві у Рубіжному працювало майже 170 людей — мешканці як самого Рубіжного, так і Сєвєродонецька, Лисичанська та інших навколишніх містечок.
x

Рекомендуємо

БпЛА

Виробників БпЛА на Львівщині планують підтримувати з обласного бюджету

Виробники безпілотних літальних апаратів та інших товарів військового й подвійного призначення зможуть ...