Головна » Бізнес » Енергетика » Польська Unimot хоче відновити проект з будівництва нафтобази на Львівщині
Нафтобаза
Нафтобаза. Фото умовне

Польська Unimot хоче відновити проект з будівництва нафтобази на Львівщині

ТОВ «Унімот Україна», дочірня фірма польської компанії Unimot, має намір відновити проект з будівництва «нафтобазового комплексу-терміналу нафтопродуктів» на території Львівської області.

Про це представники компанії повідомили цього тижня на зустрічі в Львівській обласній військовій адміністрації, повідомив вчора, 20 травня, департамент економічної політики ЛОВА, передає «ЕнергоБізнес».

Намір збудувати на Львівщині нафтобазу поляки озвучили наприкінці 2021 року, і вже навіть вибрали земельну ділянку під неї, проте з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну проект призупинили. А тепер от повернулись до нього. Як зазначили в Львівській ОВА, наразі вони розглядають три ділянки, які мають необхідну площу та залізничну доступність.

Новий об’єкт забезпечуватиме приймання цистерн з паливом по вузькій залізничній колії для подальшого зливу, зберігання і відвантаження палива українським споживачам автомобільним і залізничним транспортом. У будівництво першої черги передбачено інвестувати 12 млн євро. Там створять сорок робочих місць.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький запевнив представників польських інвесторів, що обласна влада всебічно сприятиме і підтримуватиме їх в реалізації цього проекту.

За даними департаменту економічної політики ЛОВА, компанія Unimot з перших днів війни активно долучається до підтримки фронту, зокрема скерувала на потреби армії 500 тис. літрів пального, а також допомагає українським воякам автомобілями.

ТОВ «Унімот Україна» розвиває в Україні мережу заправних станцій під брендом Avia.
x

Рекомендуємо

Олександр Свіщов, львівський бізнесмен

Львівський бізнесмен Свіщов купує 50 га під Львовом

Львівський бізнесмен Олександр Свіщов купує 50 гектарів землі у селі Ямпіль під ...