Головна » Інше » Львівщина профінансує розробку модульного ударно-розвідувального БПЛА
БПЛА
БПЛА. Фото умовне

Львівщина профінансує розробку модульного ударно-розвідувального БПЛА

Конкурсна рада на Львівщині обрала переможців конкурсу інноваційних проектів на 2022 рік, які отримають грошову підтримку з обласного бюджету. Цьогорічний конкурс особливий, оскільки заточений під умови воєнного стану. 

Як розповів перший заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик, тематичними напрямками інноваційних проектів цього разу було визначено виробництво високотехнологічного обладнання та/або товарів військового та подвійного призначення, інформаційні технології кібербезпеки.

«Заклади вищої освіти та науково-дослідні установи Львівщини продемонстрували цікаві ідеї в рамках затверджених напрямків», — відзначив посадовець.

За повідомленням департаменту економічної політики Львівської ОВА, загалом на конкурс надійшло 13 заявок на загальну суму 13,3 млн грн. З них Конкурсна рада обрала 9 інноваційних проектів, які й отримають фінансування з бюджету області. Ось вони:

  • Синтез нових надтвердих керамічних композитів з боридами та силіцидами металів;
  • Відкрита сертифікована технологія для виготовлення кровоспинних турнікетів;
  • Забезпечення гідрогелевими пов’язками «Aquior» закладів охорони здоров’я Львівщини;
  • Дрібносерійне виробництво роботизованих комплексів для виконання наземних задач як в будівлях так і на відкритій місцевості;
  • Розроблення модульного ударно-розвідувального безпілотного літального апарату;
  • Розроблення універсальної мобільної роботизованої транспортної платформи для перевезення боєприпасів та спорядження;
  • Розроблення та організування дрібносерійного виробництва засобу для швидкого загоєння ран та відновлення шкіри у польових умовах;
  • Розробка програмних засобів інформаційної безпеки;
  • Розроблення технологій спеціальних піротехнічних засобів сигнального та протипожежного призначення.

У повідомленні не уточнено, скільки саме грошей піде на кожен із вказаних проектів, але сказано, що загалом на фінансування Програми сприяння інноваційному та науково-технологічному розвитку у Львівській області на 2021-2025 рр. в обласному бюджеті на 2022 рік передбачено 5 млн грн.

Для порівняння, у 2021 році на Львівщині вдалось реалізувати 8 інноваційних проектів на загальну суму 8,77 млн грн, 5,26 млн грн з яких — співфінансування з обласного бюджету.

x

Рекомендуємо

БпЛА

Виробників БпЛА на Львівщині планують підтримувати з обласного бюджету

Виробники безпілотних літальних апаратів та інших товарів військового й подвійного призначення зможуть ...