Головна » Інше » 14.05.2003 Кабмін виділив Львівській області 600 тис. грн. з держбюджету для подолання наслідків стихійного лиха

14.05.2003 Кабмін виділив Львівській області 600 тис. грн. з держбюджету для подолання наслідків стихійного лиха

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про надання Львівській області 600 тис. грн. з держбюджету для подолання наслідків стихії, яка сталася на Львівщині 3 травня, — повідомив 14 травня на прес-конференції начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту від наслідок аварії на ЧАЕС Львівської ОДА Олексій Титаренко.

З резервного фонду Львівського обласного бюджету виділено 300 тис. грн.., спрямованих на подолання наслідків стихії.

Директор Львівської дирекції Національної акціонерної страхової компанії „Оранта” Володимир Тринька повідомив, що на першому етапі обстежено та зроблена оцінка збитків, що зазнало населення, у 647 будинках. Зараз проводиться ця ж робота ще у 990 будинках.

„Держава повинна відшкодовувати 20-30% від збитків, решта відшкодувань проводиться згідно з укладеним договором”, — зазначив Володимир Тринька.

Внаслідок ураганного вітру 3 травня у Львівській області пошкоджено 2480 будинків, з них в 54 – зірвано дахову покрівлю. Практично у всіх будинках, в яких було пошкоджено систему електропостачання, уже відновлено подачу струму. Знеструмленими, за словами Олексія Титаренка, залишилося тільки 4 будинки. Взагалі, з пошкоджених 2480 будинків ремонтні роботи уже завершено в 2360. Найбільше постраждав Пустомитівський район. Так, зокрема, в Інституті землеобробства, котрий знаходиться в селі Оброшино, град та шквальний вітер вибив 77 вікон. Поки що віконні рами заклеєно целофаном.

За медичною допомогою звернувся 21 потерпілий, 7 з яких було госпіталізовано. Зараз в лікарні ще перебуває 6 чоловік, з яких 1 – у важкому стані, 2 – в стані середньої важкості, 3 – в задовільному стані.

У відновлюванних роботах допомогли військовослужбовці підрозділів Західного оперативного командування.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...