Головна » Інше » Львівська ОДА вводить для санаторно-курортних закладів оригінальну форму звітності

Львівська ОДА вводить для санаторно-курортних закладів оригінальну форму звітності

Відділ розвитку рекреаційних зон та курортів Управління курортів та туризму Львівської облдержадміністрації розробив і планує найближчим часом ввести оригінальну форму звітності для санаторно-курортних закладів, – повідомила „Контекст-медіа” головний спеціаліст відділу Лариса Богінська.

„Розробили форму звітності, за якою мають всі санаторно-курортні заклади нам звітуватися. Зараз готується розпорядження за підписом губернатора пана Янківа”, – сказала пані Богінська.

У формі під умовною назвою „Курорт 1”, за її словами, заклади мають вказати: якою є сума реалізаційної вартості всіх путівок, якими є фактичні витрати на один ліжко-день, якою є вартість найбільш типової для закладу путівки, скільки коштів заклад виділив з власного бюджету на свій розвиток, а скільки – з державного чи місцевого бюджетів.

Ці дані, як зазначила Лариса Богінська, необхідні відділу курортів для створення бази, яка має дозволити йому визначати рентабельність санаторно-курортних закладів та шляхи подальшого їхнього розвитку. „Ми не виконуємо роль контролюючого органу”, – наголосила вона.

Періодичність подачі звітності відділ остаточно ще не визначив. Розглядаються варіанти річної і піврічної звітності.

Як запевнила Л.Богінська, санаторно-курортні заклади нормально сприймають намір Львівської ОДА запровадити звітність. „Ці форми ми попередньо розіслали всім санаторіям для узгодження ними, чи задовільняє їх така форма, і вони погодилися”, – сказала вона.

Передбачається, що розпорядження про введення „Курорту 1” голова ЛОДА Мирон Янків підпише уже у найближчий тиждень.

На сьогодні санаторно-курортні заклади здають статистичну звітність про діяльність у Львівське обласне управління статистики.

На території курортів Львівської області, найбільшими серед яких є Трусавець, Моршин, Немирів, Любінь Великий, Східниця та Шкло, розташовано близько 136 санаторіїв.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...