Головна » Бізнес » Медіа » «Я для себе не бачу жодної можливості продовжувати тут роботу»: працівники ZIKу реагують на новину про купівлю телеканалу Тарасом Козаком
Тарас Козак, новий власник телеканалу ZIK
Тарас Козак / Фото: NewsOne

«Я для себе не бачу жодної можливості продовжувати тут роботу»: працівники ZIKу реагують на новину про купівлю телеканалу Тарасом Козаком

Сьогодні, 14 червня, стало відомо, що Тарас Козак став одноосібним власником телевізійних мовників телеканалу ZIK — компаній «Міст ТБ» і «ТРК «Нові комунікації». 

Тарас Козак — львів’янин, народний депутат від Опозиційного блоку, бізнес-партнер Віктора Медведчука, на початку 2000-х працював першим заступником голови ДПА у Львівській області, яку на той час очолював молодший брат Медведчука Сергій. У 2003-2004 роках — начальник Західної регіональної митниці.

На базі ZIKу, а також телеканалів 112 Україна та NewsOne, які належать йому довший час, Козак створив медіахолдинг «Новини».

«Для мене придбання телеканалу ZIK — це осмислений і прагматичний крок. Інформаційне мовлення в Україні на сьогодні випереджає багато світових великих каналів по своїй мобільності, інтересу аудиторії, зображенню. Одержавши ZIK, я зможу побудувати найбільшу мережу з інформаційних мовників, яка з точки зору ресурсів робить їх менш витратними і в той же момент створює їх більшу капіталізацію як активу. І цей актив називаєть інформаційний медіахолдинг «Новини»», — цитує Козака 112.ua.

Генеральним продюсером медіахолдингу «Новини» став Олексій Семенов.

Деякі співробітники ZIKу, схоже, шоковані новиною про зміну власника.

Так, Ольга Мовчан, керівник департаменту виробництва власних програм телеканалу ZIK написала в себе на Facebook: «За 9 років роботи мене безліч разів перепитували, чи Медведчук купив ZIK. І це завжди було неправдою. Але ось це сталося — Тарас Козак, поплічник кума Путіна, власник ZIKу. Я для себе не бачу жодної можливості продовжувати тут роботу. Дуже не хочеться, щоб на репутації проукраїнського телеканалу медведчуки торували собі шлях до влади. Сумно».

Словами «мій рідний ZIK» та сумним смайликом прокоментувала інформацію про придбання телеканалу Тарасом Козаком журналістка zik.ua Наталія Шутка.

“Мій ЗІК закінчився. Звільняюсь”, — написала головний редактор інформаційного агентства ЗІК Тетяна Вергелес.

Вахтанг Кіпіані, автор “Історичної правди”, яка виходила на телеканалі ZIK понад 6 років, заявив про закриття програми.

Це були шість прекрасних років. Ніхто не давав жодних вказівок. Власника каналу бачив один раз. З гендиректорами і…

Gepostet von Вахтанг Кіпіані am Freitag, 14. Juni 2019

Остап Дроздов, ведучий авторської програми Drozdov, в коментарі “Детектору медіа” зазначив, що новина про продаж ZIKу застала його в дорозі (він перебував у Львові) і поки що він не готовий коментувати свої подальші дії. Його коментар був опублікований на “Детектор медіа” о 18:32 14 червня. Станом на 0:37 15 червня журналіст так і не оприлюднив своє рішення — звільниться він з телеканалу Тараса Козака чи залишиться на ньому працювати.

Уже в суботу, близько обіду, Остап Дроздов написав, що, допоки нове керівництво не озвучило своєї редакційної політики щодо його авторських програм, він припиняє їх вихід. Тобто звільнятись він наразі не поспішає.

Новина про мій ZIK застала мене в дорозі, з обмеженим доступом до мережі й інтернету. Це якраз той випадок, коли навколо…

Gepostet von Ostap Drozdov am Samstag, 15. Juni 2019

Тим часом Микола Княжицький повідомив, що телеканал “Еспресо” “готовий обговорювати співпрацю” з талановитими журналістами, що звільняються з ZIKу. Його прикладу послідував і шеф-редактор інтернет-видання Zaxid.net Олег Онисько, який так само запропонував журналістам із ZIKу працевлаштування.

До цього часу власником ZIKу був львівський бізнесмен родом з Кривого Рогу, президент футбольного клубу «Карпати» Петро Димінський.

(Оновлено 01.07.2019): Остап Дроздов в суботу, 29 червня, повідомив, що таки звільняється з ZIKу.

Минулого тижня я вернувся з-за кордону й отримав дзвінок від нового власника ZIKу. Тарас Козак попросив не робити ніяких…

Gepostet von Ostap Drozdov am Samstag, 29. Juni 2019

Читайте також:

Димінський створює імперію

x

Рекомендуємо

Наталія Вітрук, гендиректор телеканалу ZIK

Стало відомо, хто очолить ZIK після зміни власника

Генеральною директоркою телеканалу ZIK після того, як його придбав соратник Віктора Медведчука ...