Головна » Інше » Частина облігацій серії „В” концерну „Галнафтогаз” розміщена серед банків-нерезидентів — А.Худо

Частина облігацій серії „В” концерну „Галнафтогаз” розміщена серед банків-нерезидентів — А.Худо

Покупцями облігацій серії „В” ВАТ „Концерн Галнафтогаз” (Львів) частково стали представники банків-нерезидентів, – повідомив в інтерв’ю агентству УФС аналітик „Галнафтогазу” Андрій Худо.

При цьому банки ці А.Худо не назвав, зіславшись на необхідність надання їхньої згоди на розголошення такої інформації.

За його словами, на ПФТС було продано облігацій на суму 2,33 млн. грн., решта — за договором первинного розміщення.

У той же час Андрій Худо вказав, що розміщення облігацій компанії співпало з дороговизною ресурсу на міжбанку, і це трохи „скоротило наш оптимізм по розміщенню”.

Як повідомляв раніше начальник відділу випуску фінансових інструментів АКБ „Укрсоцбанк” (банк є андеррайтером випуску облігацій серії „В” і „С”) Ерік Найман, нагадує агентство, 25 липня 2003 року розміщений увесь випуск облігацій серії „В” за номінальною дохідністю 17% річних.

Разом з цим, повідомив А.Худо, у даний час компанія форсує програму розширення мережі АЗС в регіонах присутності, готується також плацдарм для виходу в інші регіони. „Ми будемо розглядати різноманітні пропозиції потенційних продавців АЗС для викупу станцій”, — відзначив аналітик.

Облігації ВАТ „Концерн Галнафтогаз” випускаються трьома серіями — „А”, „В” і „С” — загальною номінальною вартістю 30 млн. грн. (кожна серія — по 10 млн. грн.), номінал однієї облігації — 1 тис. грн. Термін обігу облігацій — 3 роки.

Андеррайтером, менеджером і платіжним агентом випуску облігацій у серії „А” виступає ВАТ „Кредитпромбанк”, а в серіях „В” і „С” — АКБ „Укрсоцбанк”.

Розміщення облігацій серії „В” проводилося з 15 по 25 липня 2003 р.; серії „С” — пройде з 15 по 25 серпня 2003 р.

За умовами випуску облігацій передбачена виплата 12-ти щоквартальних купонів, фіксована процентна ставка купонного доходу за першими трьома процентними періодами — 17% річних, але не менше 12% у доларах США (перша і третя серії) чи в євро (друга серія). У наступних процентних періодах процентна ставка буде встановлена та опублікована емітентом перед виплатою третього, шостого і дев’ятого процентного доходу. При цьому вона не може бути меншою від суми ломбардної ставки НБУ плюс 6%.

Власникам облігацій надається право один раз у 9 місяців продавати облігації емітенту за їх номінальною вартістю (піврічна оферта — європейський пут-опціон).

Залучені кошти будуть спрямовані на розширення ринку збуту, збільшення обсягів продажу і, насамперед, будівництво нових автозаправних комплексів торгової марки „ОККО”, купівлю і реконструкцію існуючих АЗС під стандарт „ОККО”.

Станом на червень 2003 р. „Галнафтогаз” володіє мережею із 65 сучасних автозаправних комплексів „ОККО”, з яких 31 розташована в обласних центрах. Загалом же концерну належать 162 АЗС у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Тернопільській, Вінницькій, Ріненській, Хмельницькій і Чернігівській областях, а також в Києві.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...