Головна » Інше » Пенсійна реформа в Україні нічого доброго не несе – Юрій Шухевич

Пенсійна реформа в Україні нічого доброго не несе – Юрій Шухевич

„Пенсійна реформа, яка вступає в дію з 1 січня 2004 року в Україні, нічого доброго не несе”, – заявив сьогодні на прес-конференції лідер політичного об‘єднання „Галицький вибір” Юрій Шухевич.

За словами Юрія Шухевича, пенсійна реформа не лише не покращує пенсійне забезпечення, але й погіршує його. Навіть злочинці, за його словами, не дозволяють собі грабувати інвалідів. „Мораль нашого уряду виявилась нижча, ні ж у злочинців, оскільки він грабує найбільш беззахисну категорію населення — інвалідів та пенсіонерів”, — сказав Юрій Шухевич.

Лідер ЛОО УП „Єдність” Роман Пак, який також взяв участь у прес-конференції, зазначив, що уряд хоч і зробив систему нарахування пенсій прозорою, однак невмотивовано зменшив базову зарплату відносно якої нараховуються пенсії. Зокрема, за його словами, 20 листопада Кабмін зменшив базову зарплату з 376 грн. до 306 грн. „Вони ображають людей навіть гірше, ніж в таборі, де пан Юрій (Юрій Шухевич – „Контекст-медіа”) сидів”, — додав Роман Пак.

Доповнила думку науковець та член „Галицького вибору” Ольга Яремків: „Це продовження геноциду українського народу”. У нашій державі, за її словами, геноцид не припинявся від залпу „Аврори”. Ольга Яремків зазначила, що номінальна пенсія не знизиться з 1 січня, однак реальна пенсія стане нижча. Вона пояснила, що пенсійна реформа не враховує інфляційних процесів у державі. Окрім цього, за її словами, базою для нарахування пенсій є зарплати в 10 разів менші від реальних зарплат, які люди отримували в 1990 році. На думку Ольги Яремків, єдиним виходом із ситуації є позови на кримінальні дії спрямовані на нищення власного народу.

Юрій Шухевич пообіцяв, що „Галицький вибір” буде допомагати пенсіонерам та реабілітованим готувати такі позови.
Він також поінформував, що 14 грудня „Галицький вибір” біля пам‘ятника Тарасу Шевченку проведе віче „Пенсійна реформа – черговий обман влади”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...