Головна » Інше » “Кредит Банк (Україна)” готовий переїхати у Київ

“Кредит Банк (Україна)” готовий переїхати у Київ

АТ „Кредит Банк (Україна)”, найбільший банк Західної України, готовий змінити свою юридичну адресу і переїхати у Київ, якщо на нього продовжуватиметься тиск з боку ДПА у Львівській області.

Про це 12 лютого на прес-конференції у Львові повідомив голова правління АТ „Кредит Банк (Україна)” Степан Кубів.

На його думку, таким чином конфлікт між банком і львівськими податківцями, який він особисто схильний називати „двома точками зору”, може бути нівельовано.

„Є вихід – просто відкрити юридичну адресу в Києві”, – сказав Степан Кубів.

Однак він вважає такий розвиток подій небажаним для самого банку. „Ми цього не хочемо робити”, – сказав С. Кубів.

Голова правління „Кредит Банку (Україна)” наголосив, що голова Державної податкової адміністрації у Львівській області Сергій Медведчук не мав права робити жодних заяв у період, доки триває слідство.

„Я вважаю, що люба посадова особа державного рівня, державний службовець, а тим більше ті, які відповідають за формування податкового і формування бюджету, не тільки області, а й України, не має права в період слідства, в період суду заявляти щодо особистої позиції по інформуванні неплатників податків”, – сказав він.

„Особисту позицію щодо (того), тримати в нашому банку гроші чи не тримати – це його (С. Медведчука – „Контекст”) особиста справа. Може тримати в іншому банку, наприклад, в Українському кредитному банку”, – додав Степан Кубів.

Він сказав, що на сьогодні всі заяви з боку С. Медведчука розглядають юристи банку. Після цього „буде дана правова оцінка, і правління банку буквально найближчим часом вирішить щодо оцінки дій”.

С. Кубів також підкреслив, що жодної кримінальної справи проти „Кредит Банку (Україна)”, датованої 22 січнем 2002 року, не існує. Натомість, зазначив він, існує інша – датована 16 вересням 2002 року. Однак і її банк, за його словами, опротестував 3 лютого у Господарському суді Львівської області.

„Кримінальна справа 16 вересня уже розвитку як такого немає. Її треба або закривати, або розширяти. Наскільки мені відомо, вони (ДПІ м. Львова – „Контекст”) 5 лютого розширили її і потім здійснили це дійство, яке ви бачили”, – сказав пан Кубів.

Степан Кубів упродовж прес-конференції неодноразово наголошував, що „Кредит Банк (Україна)” не має жодного відношення до блоку „Наша Україна”, як про це заявив Сергій Медведчук на одній зі своїх прес-конференцій. „Наш банк не мав, не має і не буде мати жодного політичного забарвлення. Ніяких симпатиків і антипатиків. Наш банк є поза політикою”, – сказав він.

За словами С. Кубіва, за період конфлікту з податківцями у банку не спостерігався відтік клієнтів. „По депозитах, фактично, відтоку немає. От я був в безбалансовому відділенні, яке в нас є на Січових Стрільців. Значить, строкових депозитів забрали 10 тисяч еквівалентно доларів, а вложили 15. Тобто це нормальний процес”, – сказав він.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...