Головна » Інше » У санаторно-курортну галузь залучити інвестора дуже важко – ЛОДА

У санаторно-курортну галузь залучити інвестора дуже важко – ЛОДА

Залучити інвестора у санаторно-курортну галузь, в тому числі Львівської області, дуже важко. Але можливо, – вважають у Львівській обласній держадміністрації.

В адміністрації зазначають, що інвестор санаторно-курортної галузі є специфічним. Він, на відміну від промислового інвестора, має бути готовим до того, що окупність будь-якого проекту у санаторно-курортній галузі складає щонайменше 5-6 років.

„Тому в рекреацію, на мою думку, входять люди, які вже займаються рекреацією, які знають, що то є, яка буде віддача від того”, – сказав співрозмовник агентства.

Він передбачає, що незабаром таки відбудеться активний прихід інвесторів в санаторно-курортну галузь Львівщини , оскільки „він (інвестор) бачить, що нарешті наші підприємства реінвестують гроші. Той самий ЗАТ „Трускавецькурорт” сплатив податки, отримав прибуток, і частину прибутку реінвестує”.

Як повідомляло агентство, у 2003 році ЗАТ „Трускавецькурорт” має намір інвестувати у свій розвиток 22 млн. грн.

Основними курортами, розташованими на території Львівської області, є Трускавець, Моршин, Немирів, Східниця, Любінь Великий, Немирів, Шкло. В області працюють близько 136 санаторіїв.
З 1 жовтня 2001 р. по 30 вересня 2002 р. курорти Львівської області відвідало близько 300 тис. відпочиваючих (564 тис. ліжкоднів) із 52 країн світу, у т.ч. з 14 країн колишнього Радянського Союзу. Серед іноземців найбільшими користувачами послуг санаторно-курортної галузі Львівщини є поляки та німці.

У період з 1980 по 1990 роки курорти області щороку відвідувало 350 тис. відпочиваючих. Пізніше відбувся їх значний спад – до 1997 року, після чого кількість курортників знову почала зростати.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...