Головна » Інше » На початку жовтня буде підписано договір про будівництво концесійної автодороги Львів-Краковець — Володимир Яворський

На початку жовтня буде підписано договір про будівництво концесійної автодороги Львів-Краковець — Володимир Яворський

„На початку жовтня між Консорціумом „Трансмагістраль” та фірмами, які займаються будівництвом автодоріг, буде підписаний договір про будівництво автодороги Львів—Краковець”. Про це „Контекст-медіа” повідомив президент Консорціуму „Трансмагістраль” Володимир Яворський.

З якими саме фірмами буде підписано договір наразі не розголошується.

Фінансування проекту, за умовами концесійного договору, здійснюється за участю держави та Консорціуму „Трансмагістраль”(м. Львів), який одержав концесію на будівництво і експлуатацію цієї дороги, — повідомили „Контекст-медіа” в управлінні транспорту та зв’язку Львівської ОДА. Загальна частка державних коштів становить 40%. Решта — 60% витрат на будівництво автодороги покриває Консорціум та кредитні кошти банків.

Проектно-кошторисні витрати на будівництво автодороги, за підрахунками Консорціуму „Трансмагістраль”, становлять 2 млн. 368 тис. грн.

Через проблеми забезпечення належних умов руху автомобільного транспорту на ділянках автодоріг Львів—Рівне та Львів—Краковець, які відносяться до транспортного коридору № 3, указом Президента України „Про концесію на будівництво та експлуатацію нової автомобільної дороги Львів—Краковець” від 04 липня 1998 р. було прийнято рішення про будівництво нової концесійної автомагістралі. Нормативний термін будівництва автодороги становить 5 років. Основні причини затримки термінів виконання проекту пов’язані з низьким інвестиційним рейтингом України та проблемами з відведення земель, які повинні бути роздержавлені та відведені в резервний фонд і землі запасу.

Довжина автодороги становитиме 84,4 км, площа відводу земель при цьому становить 733,65 га. Будівництво автодороги здійснюється в три етапи: перший — будівництво ділянки Краковець—Яворів (21,1 км); другий — північний обхід м. Львова (24 км), третій — Яворів—Львів (39,3 км).

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...