Головна » Інше » Запровадження закону „Про податок на доходи фізичних осіб” змінить на краще ставлення людей до податкової системи — Л.Атаманенко

Запровадження закону „Про податок на доходи фізичних осіб” змінить на краще ставлення людей до податкової системи — Л.Атаманенко

„Внаслідок зменшення податкової ставки для фізичних осіб до 13%, є надія, що закон ”Про податок на доходи фізичних осіб” змінить ставлення до податкової системи взагалі і до сплати податків”, — повідомила начальник управління громадських зв’язків та масово-роз’яснювальної роботи ДПА у Львівській області Людмила Атаманенко сьогодні на засіданні „Переваги 13-відсоткового оподаткування фізичних осіб — міф чи реальність?” у Львівському прес-клубі реформ.

Серед позитивів нового закону Людмила Атаманенко назвала єдину ставку оподаткування, спрощення механізму обчислення податків доходів фізичних осіб, зменшення податкового навантаження на громадян.

„Новим законом запроваджується єдина ставка оподаткування доходів фізичних осіб, яка становить 15%, а на перехідний період з 1 січня 2004 року до 1 січня 2007 року буде застосовуватися ставка 13%. Також запроваджено податкову соціальну пільгу, яку встановлено від мінімальної заробітної плати, а зараз у нас оподатковується все, що перевищує 17 гривень (1 неоподаткований мінімум доходів громадян)” — зазначила Людмила Атаманенко.

Щодо думок про недосконалість закону в тому плані, що він не буде сприяти легалізації доходів громадян, то Людмили Атаманенко зауважила, що закон треба ще дошліфувати, а саме вирішити питання відрахування у пенсійний, фонд оплати праці.

Президент України Леонід Кучма підписав Закон про податок на прибуток фізичних осіб, прийнятий ВРУ 22 травня 2003 року. Згідно закону, з 1 січня 2004 року до 1 січня 2007 року податок на прибуток фізичних осіб становитиме 13%. Згодом ставка податку зросте до 15%.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...