Головна » Інше » Комітет кредиторів Львівського заводоуправління будматеріалів провів зміну керуючого санацією підприємства

Комітет кредиторів Львівського заводоуправління будматеріалів провів зміну керуючого санацією підприємства

Комітет кредиторів ВАТ „Львівське заводоуправління будівельних матеріалів” (ЛЗУБМ) сьогодні на засіданні провело зміну керуючого санацією підприємства у зв’язку з тим, що нинішній керуючий Володимир Фаріон подав заяву про звільнення за власним бажанням.

Відтак голова комітету кредиторів ЛЗУБМ, представник ДПІ Галицького району Львова Тарас Іванишин виступив з пропозицією обрати новим керуючим санацією Романа Уляника, за його словами, „просто людину-спеціаліста, яка звернулася до ДПІ, що хоче здійснити санацію”.

На запитання представників Пенсійного фонду, якому у комітеті кредиторів заводоуправління належить більшість голосів, чи відомий податківцям кваліфікаційний рівень кандидатури, яку вони пропонують на керуючого, ті відповіли, що „знають по справах”. Однак на прохання уточнити, по яких саме, не відповіли.

Представниця Пенсійного фонду Галицького району Львова, таким чином, висловила сумнів, що новий керуючий зможе оперативно розібратися в ситуації з санацією ЛЗУБМ і запропонувала обов’язки керуючого санації покласти на арбітражного керуючого Олега Ящишина, оскільки той перебуває в курсі справ.

В результаті голосування більшістю голосів, які є у представників Пенсійного фонду, керуючим було обрано Олега Ящишина.

Рішення про обрання нового керуючого санації Львівського заводоуправління будматеріалів розглядатиметься на засіданні Господарського суду Львівської області 10 жовтня.
Як повідомляло агентство, 3 жовтня на засіданні комітету кредиторів ЛЗУБМ Державна податкова інспекція Галицького району Львова спробувала зняти з посади керуючого санацією заводоуправління Володимира Фаріона попри те, що це не було передбачено порядком денним засідання. Крім цього, на попередньому засіданні з’ясувалося, що більшість голосів у комітеті кредиторів належить уже не податковій, а Пенсійному фонду.

Згідно з рішенням Господарського суду Львівської області від 21 листопада 2002 року, кількість голосів Пенсійного фонду Галицького району Львова зросла з 385 до 477. Враховуючи, що Пенсійному фонду Личаківського району Львова належить ще 43 голоси, сумарна кількість голосів Пенсійного фонду у комітеті кредиторів Львівського заводоуправління будматеріалів складає тепер 520.
ДПІ Галицького району Львова у комітеті кредиторів ЛЗУБМ належить 447 голосів.

До комітету кредиторів Львівського заводоуправління будматеріалів входять 3 особи — ДПІ Галицького району Львова, Пенсійний фонд Галицького району Львова і Пенсійний фонд Личаківського району Львова.

Як повідомляло агентство, інвестор Львівського заводоуправління будматеріалів — ДП „Добромиль-Київ”, — який виконує план санації підприємства та інвестував у нього 578 тис. грн., вважає, що податкова хоче ліквідувати ЛЗУБМ. З цією метою, як повідомив адвокат „Добромиль-Київ” Руслан Сидорович, податкова, володіючи більшістю голосів у комітеті кредиторів, хоче змінити керівника санації ЛЗУБМ, щоб у перспективі розпочати процедуру ліквідації підприємства.

Львівська ОДА виступає проти ліквідації Львівського заводоуправління будматеріалів. На думку начальника управління з питань державних корпоративних прав облдержадміністрації Михайла Галайка, податківці, цілком можливо, хочуть ліквідувати ЛЗУБМ для того, щоб „очистити територію” для іншого власника.

Головою спостережної ради „Добромиль-Київ” є Олексій Івченко, народний депутат України, голова Конгресу Українських Націоналістів.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...