Головна » Інше » Шахта „Бендюзька” ліквідовується в зв’язку з відробкою промислових запасів вугілля – преса

Шахта „Бендюзька” ліквідовується в зв’язку з відробкою промислових запасів вугілля – преса

Шахта „Бендюзька” державної компанії „Львіввугілля” ліквідовується в зв’язку з відробкою промислових запасів вугілля та низькими техніко-економічними показниками її роботи.

Про це сказано в анонімній заяві „Про екологічні наслідки ліквідації шахти „Бендюзька” ДХК „Львіввугілля”, розміщеній 5 травня у львівській газеті „Високий Замок”.

„Шахта „Бендюзька” ліквідовується відповідно до Програми „Українське вугілля”, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 19.09.2001 р. №1205”, – зазначено у заяві.

У ній розповідається, що проект ліквідації „Бендюзької” передбачає демонтаж обладнання на поверхні шахти, засипку породою шахтних стволів та ліквідацію будов і споруд на поверхні.

У заяві наголошується, що в процесі проведення робіт з ліквідації шахти і після її ліквідації „не буде аварійних ситуацій стосовно навколишнього середовища”. „Проектом ліквідації шахти гарантується екологічна безпека в районі діяльності шахти „Бендюзька”, – сказано у ній.

Як зазначено у заяві, нагляд і контроль за станом довкілля після ліквідації шахти буде проводитися організацією, яку визначить Мінпаливенерго, державну екологічну експертизу проекту проводитиме Державне управління екології та природних ресурсів у Львівській області, авторський нагляд за виконанням проекту проводитиметься спеціалістами проектного інституту „УкрНДІпроект”.

„Бендюзька” є однією із 9 шахт „Львіввугілля”.

Як повідомляло агентство, на початку березня за ініціативою трудового колективу дозвіл на вихід зі складу „Львіввугілля” із подальшим набуттям статусу юридичної особи отримала шахта „Надія”.

ДП „Львіввугілля” було створене у результаті реорганізації ДХК „Львіввугілля”, проведеної за ініціативи Мінпаливенерго у січні 2003 року. У 2002 році шахти підприємства видобули 3,155 млн. тонн вугілля, зменшивши видобуток у порівнянні з 2001 роком на 31,7%. Фінрезультат „Львіввугілля” за минулий рік склав 77 млн. грн. збитку.

У 2003 році „Львіввугілля” планує видобути 3,170 млн. тонн вугілля.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...