Головна » Інше » На „Краковці” затримали 6 вантажівок з феронікелем, який з порушенням митних правил намагалися вивезти у Нідерланди російські підприємці

На „Краковці” затримали 6 вантажівок з феронікелем, який з порушенням митних правил намагалися вивезти у Нідерланди російські підприємці

6 вантажівок з феронікелем виробництва Констянтинівського заводу „Втормет” (Донецька обл.) затримали днями працівники митного посту „Краковець”, – повідомила „Контекст-медіа” прес-служба Західної регіональної митниці.

Власником вантажу, за її інформацією, є російська фірма, яка через відкриті акціонерні товариства і приватні підприємства Дніпропетровської області організувала перевезення вантажу у Нідерланди.
У ході лабораторних досліджень з’ясувалося, що в документах на вантаж було проставлено вихідні дані металобрухту, хоча ліцензії на його вивіз підприємці представити не змогли, зазначила прес-служба.

„Більше того, задекларувавши вартість вантажу кожного автомобіля приблизно у 800 тис. грн., російські підприємці сподівалися ще й відшкодувати солідну суму ПДВ, оскільки його справжня ціна, за оцінкою, є меншою більш ніж у 10 разів”, – додала прес-служба.

За фактом незаконного перетину митного кордону заведено 6 справ про порушення митних правил за ст.115 Митного кодексу України („приховування від митного контролю”).

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...