Головна » Інше » На Львівщині продовжується ліквідація наслідків буревію

На Львівщині продовжується ліквідація наслідків буревію

Протягом 7 травня, працюючи в режимі надзвичайної ситуації, органами державної влади та місцевого самоврядування, комунальними службами Пустомитівського, Городоцького районів та м. Львова, аварійними бригадами ВАТ “Львівобленерго”, аварійно-рятувальними підрозділами МНС України та підрозділами МО України проводились першочергові аварійно-відновлювальні роботи з ліквідації наслідків стихійного лиха, — повідомило „Контекст-медіа” 8 травня управління з питань надзвичайних ситуацій Львівської ОДА.

Продовжувались роботи з відновлення енергопостачання в 6 знеструмлених населених пунктах Пустомитівського району. Відновлено 2 ТП, 2 опори ПЛ-110 кВ, 10 опор 10кВ, 19 опор 0,4 кВ. Залишається відновити 3 ПЛ-110 кВ, 8 опор ПЛ-110 кВ, 2 ПЛ-10 кВ, 7 ТП, 4 опори ПЛ-0,4 кВ, енергопостачання села Чижиків повністю та 5 сіл (Оброшино, Сокільники, Чижки, Зубра, Пасіки-Зубрицькі) частково.

В потерпілих районах завершується робота з комісійного обстеження приватних господарств та об’єктів бюджетної сфери, складання актів нанесених збитків.

З 2480 пошкоджених будинків відновлено 1255 (51%).

Залишається відновити 1223 будинки, із них: на яких знесені дахи повністю – 52; на яких дахи пошкоджені частково – 1171.

У всіх потерпілих населених пунктах проводилась робота по розпилу повалених дерев, прибиранні території від пошкоджених та розкиданих вітром будівельних конструкцій та матеріалів.

Всього для населення потерпілих сіл торгівельними організаціями завезено 9300 листів шиферу. Робота щодо наповнення торгівельної мережі будівельними матеріалами в постраждалих населених пунктах продовжується.

Агентами страхових компаній проводились подвірні обходи застрахованих господарств. Виплату страхових відшкодувань планується розпочати з 12 травня 2003 року.

Райдержадміністраціями розподілені і виділені сільським радам кошти для здійснення ліквідаційних заходів, у тому числі: – у Пустомитівському районі – 250 тис. грн. з резервного фонду облдержадміністрації та 50 тис. грн. – з резервного фонду райдержадміністрації; – у Городоцькому районі – 50 тис. грн. з резервного фонду облдержадміністрації та 60 тис. грн. – з резервного фонду райдержадміністрації.

Триває пересів пошкоджених посівів цукрового буряка та городніх культур. Завершується відновлення покрівель та вікон об’єктів соціальної сфери (школи, лікарні, дитячі садочки). Питання визначення розмірів та порядку надання грошової допомоги потерпілому населенню розглянуті на позачергових сесіях сільських рад.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...