Головна » Інше » Заступник міського голови Львова Ігор Базарник сподівається, що комп’ютерний томограф таки буде закуплено у 1 кварталі 2004 року

Заступник міського голови Львова Ігор Базарник сподівається, що комп’ютерний томограф таки буде закуплено у 1 кварталі 2004 року

«У січні 2004 року буде оголошено новий тендер на закупівлю комп’ютерного томографа для львівської міської лікарні швидкої медичної допомоги і я сподіваюсь, що вже у першому кварталі його буде придбано», — заявив сьогодні на прес-конференції заступник міського голови Львова, голова тендерного комітету Львівської міської ради Ігор Базарник.

Ігор Базарник повідомив, що цього року у фонді розвитку Львова на закупівлю комп’ютерного томографа було передбачено 1 млн. 800 тис. грн., ще 400 тис. грн. надійшло від спонсорів. Були сподівання, що вдасться залучити більше спонсорських коштів.

Середня вартість томографа – 2 млн. 800 тис. грн., у той же час мінімальна пропозиція, яка надійшла на розгляд тендерного комітету – 2 млн. 850 тис. грн. Ігор Базарник сподівається, що у бюджеті наступного року вдасться закласти додаткові кошти на закупівлю комп’ютерного томографа.

Тендер із закупівлі комп’ютерного томографа не визначив переможця із трьох основних причин – тендерна документація трьох учасників не відповідала «Положенню про тендер», зокрема, в однієї фірми вона булла викладена на мові, яка не передбачена вимогами до документації, цінова пропозиція фірм суттєво перевищувала суму, яка була в наявності у міста, сплата цих сум загрожувала виникненням кредиторської заборгованості у кінці фінансового року, що так само є неприпустимим, — пояснив Ігор Базарник.

Ігор Базарник повідомив що на тендер надійшли пропозиції від чотирьох фірм – трьох київських та однієї з Одеської області. Однак під час юридичного аналізу пропозицій було висловлено серйозні зауваження до пропозицій однієї з фірм, тож до тендеру було допущено три фірми. Після того їхні пропозиції проаналізувала аналітична група, яку очолив професор Шевага, яка висловила вимоги медиків до томографа. Ігор Базарник заявив, що на засіданні тендерного комітету був присутній міський голова Львова, це пов’язано з надзвичайною серйозністю питання. Так само депутати Львівської міської ради мали можливість брати участь у всіх засіданням тендерного комітету.

3 грудня тендерний комітет Львівської міської ради вирішив не купувати в цьому році комп’ютерний томограф, потреба в закупівлі якого уже кілька років висловлюється Львівською міською лікарнею швидкої медичної допомоги.

Депутати Львівської міської ради, члени тендерного комітету Андрій Стецьків, Василь Трач та Данила Ярема заявив журналістам, що не погоджуються з рішенням тендерного комітету. Депутати переконані, що тендер мав усі передумови, щоби стати результативним, оскільки документи всі були правильно оформлені, відбулася повноцінна робота з визначення переможців. Більше того, переможець, за їхніми словами, був уже фактично визначений за критеріями медиків, які подали тендерну документацію.

Тендер з придбання комп’ютерного томографа проводиться у Львові вже вдруге. Перший провести не вдалося через грубі порушення. Цього року на його купівлю було закладено 3 млн. грн., з яких 1,8 млн. грн. — кошти з міського бюджету Львова, решта — спонсорські кошти.
Тендерний комітет Львівської міськради складається з 18 осіб, з них 6 представляють міську раду, решта — міськвиконком.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...