Головна » Інше » „Західенерго” створить підприємство для будівництва і експлуатації малої ГЕС у Добротворі

„Західенерго” створить підприємство для будівництва і експлуатації малої ГЕС у Добротворі

У структурі енергогенеруючої компанії „Західенерго” (Львів) цього року буде створене нове підприємство для будівництва і подальшої експлуатації малої ГЕС на гідровузлі Добротвірської ТЕС (Львівська область). Відповідне рішення 3 квітня на чергових загальних зборах абсолютною більшістю голосів ухвалили акціонери „Західенерго”, — повідомило „Контекст-медіа” поінформоване джерело.

Будівництво малої ГЕС на гідровузлі Добротвірської теплоелектростанції, як було зазначено на зборах, є одним із варіантів нового джерела енергії, пошуками якого останнім часом займалася компанія.

Доцільність будівництва ГЕС на зборах пояснювалася кількома чинниками, зокрема тим, що щорічно з гідровузла Добротвірської ТЕС скидається 423 млн. кубометрів води, енергетичний потенціал якої досі абсолютно не використовується.

Малу ГЕС „Західенерго” планує використовувати „як резервний потенціал, коли Добротвірська ТЕС в аварійній ситуації може сісти на „нуль”. Станція також, очікується, покриватиме потребу теплоелектростанції у пікові навантаження.

Як було зазначено на зборах, будівництво малої ГЕС буде не затратним і виконаним у короткі терміни. „Важливо, що ця електроенергія (виробництва малої ГЕС. – „Контекст-медіа”) буде чистою, без спалення органічних палива, вимоги до яких стають щораз жорсткіші”, — підкреслив під час виступу на зборах начальник відділу будівництва „Західенерго”.

ВАТ „Західенерго” є однією з найбільших енергогенеруючих компаній України. До її складу входять три теплоелектростанції (ТЕС) – Добротвірська (встановлена потужність 600 МВт, Львівська область), Бурштинська (2300 МВт, Івано-Франківська обл.) і Ладижинська (1807,5 МВт, Вінницька обл.), а також п’ять допоміжних структурних підрозділів – „Галременерго”, „Львівенергоавтотранс”, „Львівенергоспецремонт”, „Західенергопостач” і ТВП „Добротвір”.

70,1% акцій „Західенерго” належить Фонду держмайна України, 16,75% – ВАТ „Міжрегіональний фондовий союз”, решта – юридичним і фізичним особам.

Статутний фонд компанії – 127 905 410 гривень.

2002 року „Західенерго” отримало 2,288 млн. грн. чистого прибутку. У 2003 р. планує збільшити його до 7,5 млн. грн.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...