Головна » Інше » Основними споживачами краденої деревини у Львівській області є пилорами – „Львівліс”

Основними споживачами краденої деревини у Львівській області є пилорами – „Львівліс”

Основними споживачами краденої деревини у Львівській області є пилорами, – повідомила «Контекст-медіа» прес-служба Львівської облдержадміністрації з посиланням на дані ДЛГО «Львівліс».

„ДЛГО „Львівліс”, аналізуючи причини самовільних рубок в лісах області, прийшло до висновку, що основними споживачами краденої деревини є багаточисельні в кожному районі лісопильні об’єкти (пилорами)”, – сказано у повідомленні прес-служби ОДА.

За інформацією прес-служби, держлісгоспи області спільно з обласною прокуратурою, міліцією, екобезпекою перевірили 207 пилорам і у більшості з них виявили серйозні порушення чинного законодавства.

Найбільш поширеним порушенням на пилорамах є „те, що вказані суб’єкти підприємницької діяльності не введені в експлуатацію та працюють без дозволів на початок роботи”. В ході перевірок було також виявлено, що часто робітники, які працюють на пилорамах, не оформлені на роботу, зарплату отримують в конвертах; пилорами не огороджені, на них не дотримуються правила техніки безпеки і пожежної безпеки, не ведуться книги обліку приходу і розходу лісопродукції.

На окремих підприємствах знаходиться лісопродукція, на яку власники не можуть пред’явити документи і не знають джерела їх надходження. Так, за інформацією „Львівлісу”, у Яворівському районі виявлено 800 куб. м деревини різних порід, 234 шт. шпал. В зоні діяльності Славського держлісгоспу – 378 куб. м ділової деревини, в Турківському районі 15 куб. м ділової деревини.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...