Головна » Інше » „Львівобленерго” хоче зробити з „Львівводоканалу” банкрута – В.Склярський

„Львівобленерго” хоче зробити з „Львівводоканалу” банкрута – В.Склярський

Енергопостачальна компанія „Львівобленерго” свідомо і цілеспрямовано намагається зробити МКП „Львівводоканал” банкрутом, – заявив 29 квітня на прес-конференції директор „Львівводоканалу” Василь Склярський.

Василь Склярський розповів, що нещодавно на одній із нарад у голови Львівської облдержадміністрації Мирона Янківа голова правління „Львівобленерго” Валентин Олійник відкрито заявив, що енергокомпанія хоче збанкрутувати комунальне підприємство для отримання його під свій контроль.

Як менш привабливий для себе варіант „Львівобленерго”, за словами В.Склярського, розглядає отримання „Львівводоканалу” в оренду.

„Ми хочемо зробити міське комунальне підприємство „Львівводоканал” банкрутом, забрати у наше підпорядкування. Ми навчимо, як треба працювати, і ще воду будемо місту подавати. Як гірший варіант – можем взяти МКП „Львівводоканал” в оренду”, – процитував В.Склярський слова голови правління „Львівобленерго”.

Василь Склярський наголосив, що з жовтня 2002 року і до цього часу „Львівводоканал” здійснює 100% розрахунки за спожиту електроенергію. „Минулого тижня на 100% розрахувалися за електроенергію, і погашаємо борг, який виник через арешт рахунків”, – сказав він.

Окрім цього, повідомив директор, за результатами І кварталу 2003 року „Львівводоканал” став демонструвати позитивні показники фінансово-господарської діяльності. „Є чітка тенденція переходу від збитковості до прибутковості. Вона підтверджується бухгалтерським звітом по діяльності у першому кварталі”, – сказав він.

Раніше, 4 лютого 2003 року, АМКУ дав дозвіл ВАТ „Львівобленерго” на оренду цілісного майнового комплексу ДКП „Стрийводоканал” терміном на 5 років. Після підписання остаточного варіанту договору оренди енергокомпанія збирається видавати мешканцям Стрия єдиний рахунок за споживання електроенергії та води, несплата якого автоматично призводитиме до накопичення боргу як за водо-, так і за електропостачання.

На початок лютого борг „Стрийводоканалу” за спожиту електроенергію складав близько 1,9 млн. грн.

„Львівобленерго” належить до переліку приватизованих енергопостачальних компаній України.

x

Рекомендуємо

Бар Wonderland у Львові

У Львові масово закриваються бари — гастроблогерка

Про масове зачинення барів та коктейль-барів у Львові повідомила гастроблогерка Оксана Левкова.