Головна » Інше » Львівська влада імітує співпрацю з бізнесом, вважають підприємці

Львівська влада імітує співпрацю з бізнесом, вважають підприємці

Львівська влада, проводячи „круглі столи” з представниками місцевого бізнесу, лише імітує співпрацю з ними, приймаючи у підсумку рішенння, вигідні суто для неї, заявив голова Асоціації платників податків Львівщини Теодор Дяків на зустрічі з журналістами вчора.

„Влада імітує співпрацю з бізнесом. ЇЇ немає, навіть діалогу”, — сказав він.

Теодор Дяків уточнив, що претензії львівських бізнесменів стосуються власне міської влади. Обласна, за його словами, останнім часом стала робити реальні кроки назустріч підприємцям.

Теодор Дяків наголосив, що особливо складними умови для ведення бізнесу у Львові стали при міському голові Любомирові Буняку. Задля прикладу він навів дії міської ради щодо таксистів, земельних ділянок, а також встановлення нових ставок орендної плати за використання комунального майна. „Не знаю жодного рішення, яке б пішло на користь підприємництву”, — зазначив він.

„Біда в тому, — вважає голова Асоціації платників податків Львівщини, — що місцева влада по всіх питаннях вважає, що на своїй території вона може робити все, навіть навперекір законодавству”.

Партнерських стосунків з владою, переконаний Т.Дяків, можливо досягти тільки через цивілізований тиск на неї.
Голова Львівської обласної асоціації малого та середнього підприємництва Олександр Максимчук оголосив, що, цілком можливо, після нового року, якщо до того часу міська влада не перегляне своєї позиції щодо представників місцевого організованого бізнесу, підприємці „перейдуть в опозицію”. „Преса з владою посварилася. З 1 січня у нас є шанс піти в опозицію”, — сказав він.

Він звернув увагу, що з 1 січня 2004 року вступає в дію Закон „Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”, яким визначено, що будь-які рішення влади щодо бізнесу мають погоджуватися з його представниками. Це, за його словами, дозволить не пропускати жодного документа Львівської міськради без погодження з підприємцями.

„Ми повинні відчути себе господарями у цьому місті”, — наголосив Олександр Максимчук.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...