Головна » Інше » На розвиток бджільництва на Львівщині наступного тижня виптатять 76,020 тис. грн.

На розвиток бджільництва на Львівщині наступного тижня виптатять 76,020 тис. грн.

Бджолярам Львівщини наступного тижня передбачено виплатити дотації розмірі 76,020 тис.грн., повідомив начальник управління тваринництва Львівської ОДА Володимир Дідич.

Дотації передбачено лише для тих пасічників, які утримують від 20 до 70 бджолосімей. За одну бджолосім”ю пасічник отримає 6,97 грн. при наявності довідки про кількість бджолосімей, яку вони повинні подати в управління сільського господарства та продовольства місцевої адміністрації.

Однак певним прорахунком уряду Володимир Дідич назвав те, що дотації передбачені лише для сільських пасічників. „Є ще пасіки у містах, однак цього не було враховано”, — повідомив Володимир Дідич.

Виплата дотацій передбачена наказом Міністерства аграрної політики та Міністерством фінансів України від 30 жовтня цього року ”Про затвердження порядку нарахування і виплати коштів державного бюджету, предбачених для доплати сільськогосподарським товаровиробникам усіх організаційно-правових форм господарювання за наявні бджолосім”ї”.

Як повідомлялося раніше, цього року на Львівщині загинуло 30% бджолосімей, що призвело до підвищення цін на мед на 51,5% за 9 міс. цього року, у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

У господарствах Львівщини на даний час утримується понад 35 299 бджолосімей. Один пасічник утримує, в середньому 50-100 бджолосімей. Одна бджолосім’я приносить 35-40 кг меду.

За 2002 р. на громадських пасіках Львівщини було вироблено 268 ц меду і 227ц. воску, що на 22% менше, аніж минулого року.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...