Головна » Інше » „Нафтогаз України” провів газопровід середнього тиску до райцентру Турка Львівської області

„Нафтогаз України” провів газопровід середнього тиску до райцентру Турка Львівської області

НАК „Нафтогаз України” сьогодні ввів в експлуатацію газопровід середнього тиску до райцентру Турка у Львівській області довжиною 46 км і кошторисною вартістю 13,5 млн. грн.

Газопровід споруджено повністю за кошти НАК та її дочірніх компаній. Потужність новобудови складає 350 млн. куб. м на рік, що дозволить забезпечити газом не лише Турку, але й селища Біличі, Стрілки та Розлуч, розташовані по трасі газопроводу.

Одночасно з будівництвом газопроводу, дочірні підприємства „Нафтогазу України” проклали понад 6 км газорозподільчих мереж у самій Турці. Газ уже подано до котельні місцевої школи та перших 245 квартир. Зараз тривають роботи з підключення газопостачання решті споживачів міста. А на другому етапі газ буде проведено до прилеглих до газопроводу селищ.

Голова правління НАК „Нафтогаз України” Юрій Бойко на урочистому запуску газопроводу сказав, що газифікацію країни компанія проводить не лише для реалізації соціальної політики держави, але й для розширення внутрішнього ринку газу. На сьогодні Україна щороку споживає до 70 млрд. кубометрів газу і займає за цим показником 6-те місце в світі, зазначив Ю.Бойко.

Будівництво газопроводу до Турки було започатковане у 1994 році, активізоване на початку 2003 року.

Цього року „Нафтогаз України” збудував і ввів в експлуатацію газопроводи до селища Янтарне в АР Крим та від Юліївського родовища до Харкова (обидва — у липні), а також Леніно-Щолкіно (у вересні). Продовжується газифікація населених пунктів Торчинського р-ну Волині, що знаходяться поблизу Локачинського родовища. Триває будівництво газопроводів до Судака (Крим), Білгород-Дністровського (Одеська обл.), та допоміжного газопроводу до Севастополя. Усі об’єкти заплановані до введення в експлуатацію наступного року.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...