Головна » Інше » Учасники конференції „Квалілогія книги” прийняли звернення про створення державного органу, який би створював умови для нормального функціонування і розвитку поліграфічної галузі

Учасники конференції „Квалілогія книги” прийняли звернення про створення державного органу, який би створював умови для нормального функціонування і розвитку поліграфічної галузі

Українська академія друкарства провела міжнародну конференції „Квалілогія книги”, на якій прийнято звернення до Кабінету Міністрів та Верховної ради України про створення державного органу, який би створював умови для нормального функціонування і розвитку поліграфічної галузі.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції ректор Академії друкарства Богдан Дурняк.

У зверненні відзначено, що на державному рівні повинна функціонувати експертна організація, яка би стежила за несумлінною конкуренцією видавничих і поліграфічних установ та видавничим пірацтвом. Акцентується увага адресантів на необхідності дотримання вимог Міжнародних угод, хартій, які підписала Україна у видавничій галузі.

Богдан Дурняк повідомив, що рішення про прийняття такого звернення в колективі академії визрівало вже давно. Професорсько-викладацький колектив академії вважає, що книговидавнича галузь зараз потребує державної підтримки. У цій галузі зараз склалися не найкращі умови для функціонування і розвитку. В Україні випускається недостатня кількість якісних україномовних книжок. Така ситуація зумовлена багатьма причинами і не на останньому місці відсутність підтримки і створення відповідних умов з боку держави.

Богдан Дурняк зазначив, що в Україні зараз випускається приблизно 1 книжка на 1 українця, в той час, коли в Росії — 7, у Великобританії — 12.

Завідувач кафедри технології поліграфічного виробництва Світлана Гаванко вважає, що у нашій державі повинні розроблятися на державному рівні проекти забезпечення потреб формування національного інформаційного простору, держава повинна проводити протекціоністську політику щодо виробників і розповсюджувачів україномовної друкованої продукції, у тому числі у сфері оподаткування. Вона наголосила, що одним з найболючіших питань повноцінного функціонування книговидавничої галузі є те, що немає системи стандартів, які охоплювали б організацію видавничої діяльності, поліграфію і поширення друкованої продукції. Ці питання повинні бути вирішені на державному рівні і колектив академії при укладанні звернення до Кабінету Міністрів та Верховної ради України також на них наголосив.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...