Головна » Інше » Мирон Янків зустрівся з тимчасовим повіреним у справах Фінляндії в Україні Піркка Тапіолою

Мирон Янків зустрівся з тимчасовим повіреним у справах Фінляндії в Україні Піркка Тапіолою

16 грудня голова Львівської облдержадміністрації Мирон Янків зустрівся з Тимчасово повіреним у справах Фінляндії в Україні Піркка Тапіолою, котрий приїхав на Львівщину з метою ознайомлення та вивчення перспектив розвитку співпраці з нашим регіоном, — повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Під час зустрічі Мирон Янків проінформував гостя про те, що у поточному році Фінляндія була основним торгівельним партнером області серед Скандинавських країн.

За 9 місяців обсяг двосторонньої торгівлі Львівщини з Фінляндією склав 5,4 млн. доларів США, з яких 0,8 млн. дол. США займає експорт і 4,6 дол. – імпорт.

Голова Львівської ОДА зазначив, що Фінляндії належить лише 0,6% від загального обсягу зовнішньо-торгівельного обороту області, і що ця цифра є необгрунтовано низькою.

Піркка Тапіола визнав, що з огляду на потенціал області, ця цифра є дійсно занадто низькою.

Мирон Янків ознайомив гостя з економічним потенціалом Львівщини, зазначивши, на надзвичайно привабливому інвестиційному кліматі у двох спеціальних економічних зонах, котрі знаходяться на території Львівщини – СЕЗ “Яворів” та СЕЗ “Курортополіс “Трускавець”.

Піркка Тапіоло в рамках свого візиту також відвідав Центр країн Північної Європи при Львівському національному університеті ім. Ів. Франка, Львівську торгово-промислову палату та зустрівся з Генеральним консулом Республіка Польща у Львові Кшиштофом Савіцкім.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...