Головна » Інше » Міжфракційне об’єднання “Наша Україна” виступає за реформування теплоенергетичного господарства Львова

Міжфракційне об’єднання “Наша Україна” виступає за реформування теплоенергетичного господарства Львова

12 грудня на пленарному засіданні сесії Львівської міськради міжфракційне об’єднання „Наша Україна” оприлюднило заяву з приводу розрахунків за теплову енергію.

У заяві зазначено, що міжфракційне об’єднання „Наша Україна” вважає за необхідне реформування теплоенергетичного господарства міста, адже просте суміщення нової системи розрахунків за тепло з початком опалювального сезону виявило ряд суттєвих прорахунків, що призвело до нерозуміння її суті та, відповідно, до соціальної напруги серед жителів Львова.

Спротив населення викликає методика розрахунку за теплове навантаження у гКал у будинках, де немає лічильників тепла. Перехід на оплату за тепло лише протягом опалювального сезону б’є по жителях з низькими доходами, яких є більшість у Львові.

Отож рішення щодо сплати за теплове навантаження у будинках слід відмінити, повернувшись до оплати за площу, а, натомість, активізувати роботу з встановлення теплових лічильників.

У Львові слід ініціювати розвиток альтернативних способів опалення та енергозбереження (дахові котельні тощо), — зазначено у заяві. Для цього слід утворити робочу групу для розробки відповідної програми, яка б передбачала залучення кредитних ресурсів та коштів жителів Львова , а також передбачити кошти у бюджеті на 2003 рік для проведення експерименту з реалізації альтернативних джерел тепла. Це буде кроком до створення конкурентного середовища у сфері теплопостачання і дасть можливість львів’янам мати вибір для вирішення проблем з опаленням та постачанням гарячої води та зменшити енергозатрати.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...