Головна » Інше » Міліція влаштувала перевірку львівських видавництв

Міліція влаштувала перевірку львівських видавництв

«Терміново! По Львову в офіси видавництв та друкарень ходить міліція з вказівкою перевірити, чи не виготовляли ми листівки проти існуючої влади», — так починається повідомлення, яке запостила 9 грудня на своїй сторінці у Facebook співвласник і директор видавництва «Кальварія» Анетта Антоненко.

З її слів, міліціонери навідались у видавництво у понеділок о 10 год. 30 хв. Вони показували копії листівок і запитували, чи, бува, не «Кальварія» їх випустила. На одній з листівок, які, до слова, були поганої якості, було видно напис «Янукович». Візитери просили, щоб представник видавництва написав пояснення, що видавництво до цієї поліграфічної продукції не має жодного стосунку.

Міліція побувала також у «Видавництві Старого Лева». Про це повідомив заступник головного редактора Роман Коник. «Правоохоронці перевіряли видавництво на наявність агітаційних матеріалів, на що ми відповіли, що таким не займаємося. Також вони хотіли отримати письмову відповідь. Ми обмежилися лише відповіддю усною, бо немає підстав писати про те, чого ми не робили», — розповів Коник, цитує «Новий погляд».

Начальник Головного управління МВС України у Львівській області Олександр Рудяк на брифінгу 10 грудня підтвердив, що правоохоронці розпочали перевірку видавництв, щоб виявити, хто з них причетний до випуску листівок образливого змісту.

«Перевіряють всі без виключення видавництва. Порушено ряд кримінальних проваджень з приводу листівок образливого змісту та інших. У переліку їх є вісім. Згідно наданих доручень слідчих і згудно доручень, погоджених із процесуальними керуючими, проводиться перевірка. Коректна. Толерантна. Людям задають питання, які є в переліку доручення слідчого, вони на них відповідають», — повідомив головний міліціонер області.

Водночас видавці розповідають, що після того, як інформація про перевірки потрапила у пресу, перевіряльники зачаїлись. Дії міліції вони розцінюють як спробу морального тиску.

x

Рекомендуємо

Олег Онисько

Екс-головред Zaxid.net повідомив, де тепер працює

Олег Онисько, який останні дев’ять років пропрацював головним редактором інтернет-видання дружини мера ...