Головна » Бізнес » Через Євромайдан на прапори ЄС виник шалений попит

Через Євромайдан на прапори ЄС виник шалений попит

На львівському «Вернісажі» є все. Крім прапорів Євросоюзу. «Прапорів ЄС нема. Прошу пана, ви їх не знайдете — всі зараз питають, — каже продавчиня ятки з сувенірами, і додає: — Беріть український».

З синьо-жовтими прапорами на мистецькому ринку в центрі Львова якраз жодних проблем. Висять на кожному кроці. Бери — не хочу. Коштують по 35 гривень.

Відколи в українських містах стартували євромайдани, символіка ЄС розходиться, немов гарячі пиріжки, зазначають підприємці. Прапори різних розмірів, шалики, футболки, наліпки, магнітики — прихильники євроінтеграції змітають все.

Вернісаж

На “Вернісажі” прапорів ЄС не знайти

Хоча, як зазначила адміністратор інтернет-магазину Flagmaster.com.ua Дарина Щербина, підвищення попиту на прапори Євросоюзу спостерігається уже три роки. Улітку їх стали сильно брати співробітники державних органів влади, оскільки вийшов нормативно-праповий акт, яким було рекомендовано в державних установах поряд з українським прапором повісити прапор ЄС. У вересні за чиновниками підтягнулись освітяни.

«Якщо взяти проаналізувати продажі за останні півроку, то реалізація готових прапорів Євросоюзу складає 25% від загального продажу усіх прапорів. Найбільше замовляють готелі, організатори конференцій та зустрічей, партії, державні органи», — додав директор ТОВ «Компанія «Лідер-М» (Львів) Юрій Павлишин.

Інтернет-магазини до ажіотажного попиту останніх днів виявилися не готові. Запаси прапорів вичерпались, і тепер на деяких сайтах можна побачити повідомлення «Нема в наявності».

Щодо цін, то в різних онлайн-шопах вони різні, залежно від розмірів прапорів. Так, в Chaspik.lviv.ua стяг 230х140 см коштує 614,41 грн., в Druk.lviv.ua за прапор 150х100 см просять 314 грн.

Торгівля євросимволікою біля Євромайдану

Біля Євромайдану торгівля євросимволікою йде повним ходом

Повним ходом йде торгівля символікою ЄС поблизу самого Євромайдану. Біля пам’ятника Тарасові Шевченку ще з часів «Клумби», де наприкінці 1980-х збиралася національно свідома публіка, ведеться торгівля сувенірами. Тепер тут разом з синьо-жовтими, червоно-чорними прапорцями, патріотичною літературою та листівками з зображенням Бандери продають прапори та наліпки з емблемою Європейського Союзу. Прапори — по 130 гривень, маленькі прапорці «для махання» — по 10 грн. Є ще наліпки на машину, вони по 20 грн. Від покупців нема відбою. Одні роблять революцію, інші — гроші.

x

Рекомендуємо

Яндекс

«Яндекс.Маркет» переведе українські інтернет-магазини на абонплату

Для львівських інтернет-магазинів, які досі не в «Яндекс.Маркеті», це нагода збільшити обсяги продажів, і ...