Головна » Бізнес » Після Нового року бензин може подорожчати на 3-5 гривень

Після Нового року бензин може подорожчати на 3-5 гривень

У 2014 році ціни на бензин в Україні, ймовірно, зростуть на 3-5 гривень за літр, прогнозує власник концерну «Галнафтогаз» (мережа автозаправок «ОККО») Віталій Антонов.

Про це він сказав в інтерв’ю журналу «Кореспондент».

Подорожчання спровокує запровадження норми, згідно з якою пальне, що продається на території України, має містити 5-10% біоетанолу.

У нас поки що виробляється недостатня кількість цієї паливної добавки, тож компаніям доведеться докупляти її за кордоном, зазначив бізнесмен.

Антонов назвав катастрофою рішення уряду про вміст біоетанолу в пальному:

«У тому стані, в якому знаходяться інфраструктура і законодавство, це катастрофа. Для добавки спирту і зберігання такого пального потрібне спецобладнання. Наші нафтобази не облаштовані для його зберігання. Через 30 днів це буде вже не бензин — молекулярний склад пального зміниться. Там потрібні супергерметичні резервуари. До цього треба готуватись. В Україні відсутня нормативно-законодавча база з даного питання — нема ні правил зберігання, ні правил транспортування. Щоб виводити такий продукт на ринок, необхідно багато років пропрацювати над його правильною реалізацією. Знову ж таки в Європі в законі написано: до 5% біоетанолу. А у нас — не менше 5%. Такого досвіду в світі нема. Була спроба ввезти подібний продукт в Німеччині, але експеримент не вдався. Автомобілі наші не пристосовані до такого пального».

На запитання видання, заради чого / кого тоді було запроваджено цю норму, власник «Галнафтогазу» відповів: «Напевно, заради тих, хто будує етанолові виробництва в Україні. Наскільки я знаю, в Україні споруджують такі заводи».

x

Рекомендуємо

Електричні генератори у Львові

Компенсацію за придбані генератори отримали майже 400 львівських підприємців

За останніми даними, Львівська міська рада доклалась до придбання електрогенераторів для 377 ...