Головна » Інше » Журналісти заплутались у боргах

Журналісти заплутались у боргах

Скріншот: tv.zik.ua

Львівська облдержадміністрація вимагає, щоб телеканал ZIK спростував недостовірну інформацію про зарплатні борги в області. 

Директор департаменту соціального захисту населення ЛОДА Василь Мартиняк написав листа генеральному продюсеру львівського телеканалу ZIK Омеляну Ощудляку, в якому зазначає, що телеканал дезінформував громадськість щодо заборгованості із виплатою зарплати на Львівщині.

Йдеться про сюжет у випуску новин «Огляд дня» від 30 січня 2013 року. У ньому журналіст спочатку подав цитату губернатора Михайла Костюка про те, що в області відсутня заборгованість з виплати заробітної плати перед працівниками бюджетних установ. А потім — слова заступника директора департаменту соцзахисту ЛОДА Івана Сороки, який каже, що станом на 1 січня 2013 р. заборгованість складає 58,3 млн. гривень. Відтак журналіст резюмував, що посадовці області заплутались в даних і що не зрозуміло, як за місяць заборгованість зросла з нуля до 58,3 млн. гривень.

Як пише Василь Мартиняк, журналіст спотворив суть інформації, що, в свою чергу, призвело до маніпулювання громадською думкою населення області. «Адже заборгованість із виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери та загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати в області — це кардинально різні речі і їхнє порівняння є категорично некоректним», — зазначив посадовець.

Пан Мартиняк вимагає, аби ZIK спростував недостовірну інформацію, інакше ЛОДА залишає за собою право звернутися до суду.

Телеканал на листа чиновника поки що відкрито не відповів.

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...