Головна » Інше » Леонід Кучма звільнив голову Львівської ОДА Мирона Янківа та начальника УМВСУ у Львівській області Василя Рябошапка за погану боротьбу зі злочинністю

Леонід Кучма звільнив голову Львівської ОДА Мирона Янківа та начальника УМВСУ у Львівській області Василя Рябошапка за погану боротьбу зі злочинністю

Сьогодні Президент України Леонід Кучма звільнив голову Державної адміністрації Львівської області Мирона Янківа і доручив міністру внутрішніх справ Юрію Смирнову звільнити начальника управління Міністерства внутрішніх справ у Львівській області Василя Рябошапка за погану боротьбу зі злочинністю, – повідомляє інформагентство „Українські новини”.
Про це повідомив на прес-конференції заступник голови Адміністрації Президента Микола Білокінь.
Микола Білокінь сказав, що Леонід Кучма також доручив Генеральному прокурору Святославу Піскуну розглянути питання про доцільність заняття посади прокурора Львівської області Богданом Ринажевським.

Голова Координаційного комітету боротьби з організованою злочинністю при Президентові України Ольга Колінько розповіла на прес-конференції, що комітет проводив перевірку у Львівській області, під час якої виявив, що криміногенна ситуація в області залишається складною, не розкриваються скоєні в області замовлені убивства, порушується законодавство стосовно затриманих та обвинувачуваних.

Ольга Колінько додала, що все це відбувається за бездіяльності керівника обласної державної адміністрації. Вона навела приклад, коли в слідчому ізоляторі у Львівській області шість років утримувалася жителька області Кушинська, яка обвинувачується в скоєні убивства, а 3 травня цього року житель області Бачинський був заарештований за те, що 12 років тому, ще в радянський час, самовільно залишив місце служби в армії.

Ольга Колінько сказала, що в березні цього року у Львівській області була заарештована неповнолітня Маткурбанова, яка має на утриманні п’ятимісячну дитину, за те, що рік тому вкрала 13 гривень. Вона також додала, що у Львівській області дуже погано ведеться боротьба з корупцією. “Вона фактично в цій області імітується”, – сказала Ольга Колінько.

Вона навела приклад, коли прокурор притягнув до відповідальності за корупцію міліціонера за те, що той, у свою чергу, не притягнув до відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...