Головна » Бізнес » Промисловість » Виробник туалетного паперу «Кохавинка» нарощує потужності
Виробництво туалетного паперу "Кохавинка"

Виробник туалетного паперу «Кохавинка» нарощує потужності

Кохавинська паперова фабрика інвестує 28 млн євро у нарощення виробничих потужностей.

Про це повідомив керівник підприємства Михайло Титикало під час візиту на фабрику першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Андрія Годика у середу, 31 березня, інформує прес-служба ЛОДА.

На фабриці, яка відома своїм туалетним папером, який випускає під ТМ «Кохавинка» збираються, зокрема, збудувати новий цех, де вироблятимуть папір та інші вироби з целюлози. У його оснащення вкладуть 13,8 млн євро, в т.ч. 4,5 млн євро витратять на придбання обладнання з переробки паперу у санітарно-гігієнічні вироби.

Також зведуть додаткові складські приміщення.

Нові потужності планують ввести в експлуатацію в червні 2022 року.

«До кінця року хочемо завершити загальні будівельні роботи, контракти для поставки обладнання заключили, і ми очікуємо його у грудні-січні. Враховуючи монтаж та інші роботи, плануємо у червні наступного року фабрику запустити у роботу», — розповів Михайло Титикало.

Відтак, за його словами, потужність нової фабрики становитиме 25 тисяч тонн продукції у рік. Буде створено 230 нових робочих місць.

Кошти на розширення виробництва Кохавинська паперова фабрика взяла в кредит.

Кохавинська паперова фабрика розташована у с. Гніздичів Жидачівського району Львівської області. Створена в 1995 році на базі Кохавинської целюлозно-паперової фабрики. Випускає, крім туалетного паперу, паперові рушники та серветки. На сьогодні її потужності розраховані на виробництво за рік 19 тис. тонн продукції та 90 млн рулончиків паперу. Свою продукцію продає на внутрішньому ринку та за кордон — у Чехію, Румунію, Білорусь, Угорщину. На фабриці працює 330 людей. 2020 рік вона закінчила з 84,5 млн грн чистого прибутку.

Фото: ЛОДА

x

Рекомендуємо

Олександр Свіщов, львівський бізнесмен

Львівський бізнесмен Свіщов купує 50 га під Львовом

Львівський бізнесмен Олександр Свіщов купує 50 гектарів землі у селі Ямпіль під ...