Головна » Бізнес » IT » «Зірка» YouTube звинуватила львівських айтішників у шахрайстві
Вероніка Степанова проти Flamix

«Зірка» YouTube звинуватила львівських айтішників у шахрайстві

Популярний психолог Вероніка Степанова, на YouTube-канал якої підписано більше мільйона людей, звинуватила у шахрайстві львівську веб-студію Flamix.

Степанова опублікувала відеоролик, в якому розповіла, що львівські програмісти взяли з неї гроші за розробку сайту, але в підсумку не зробили те, що обіцяли.

За її словами, львів’яни взялися зробити їй новий сайт за 200 тис. російських рублів за два місяці, але минуло вже десять місяців, з неї під різними приводами взяли 300 тис. руб. і ще 100 тис. руб. сказали заплатити, а «сайту нема, він не працює».

«В Мексиці за такі речі, за шахрайство, відрубають голову», — зазначила Степанова, яка на цей момент проживає якраз у Мексиці.

Психолог розраховує на допомогу з боку прокурора Львівської області. «Я знаю, що мене дуже любить прокурор Львівської області Ірина Діденко. Тому вона мені допоможе в цьому всьому — розібратись з цими недобросовісними програмістами», — сказала вона.

У Flamix підтвердили, що Вероніка Степанова замовляла у них розробку сайту. Засновник веб-студії Роман Шкабко у відповідь так само записав і виклав на YouTube ролик, де спростовує закиди психолога-відеоблогерки.

Шкабко стверджує, що вартість розробки зросла удвічі через збільшення об’єму робіт, оскільки спочатку зі Степановою говорили про одне, але по ходу справи виникла потреба у додатковому функціоналі, розділах та сторінках. А про терміни, з його слів, взагалі не було ніякої розмови. «Ніхто жорстких обмежень по строках не виставляв», — сказав він.

Роман Шкабко продемонстрував скріншот повідомлення нібито від Степанової, де вона вимагає повернути їй 291 тис. руб., оскільки її «не влаштовують терміни виконання завдання, кінцева вартість і якість сайту». Також вона висунула вимогу заплатити їй неустойку в розмірі 250 тис. руб за січень, упродовж якого новий сайт «висів» в неї на хостингу, але не працював як слід, і вона отримувала скарги від клієнтів.

Засновник Flamix зазначив, що роботу над новим сайтом саботував програміст, який робив старий сайт Степанової. Зокрема, львів’яни ніяк не могли добитися від нього, щоб надав їм коди, необхідні для запуску і повноцінної роботи системи оплати на сайті.

«По факту ми розробили сайт, недоотримали за нього гроші, на нас звели наклеп і виставили шахраями», — обурився підприємець.

Веб-студія Flamix працює на ринку вісім років, займається розробкою кастомних сайтів. Головний офіс розташований у Львові, має також представництво у Москві (Російська Федерація).

x

Рекомендуємо

Курорт Едем Резорт і озеро

Маркіян Мальський продав озеро в мішку

Екс-голову Львівської ОДА Маркіяна Мальського підозрюють у тому, що під виглядом звичайної ...