Головна » Економіка » IKEA на Львівщині, Дубневич, бананова ферма, бій за Львівський аеропорт. Підсумки з Василем Скрібою #3

IKEA на Львівщині, Дубневич, бананова ферма, бій за Львівський аеропорт. Підсумки з Василем Скрібою #3

Огляд подій тижня у Львові, 4-8 листопада 2019

«IKEA буде, але не сьогодні». Всесвітньо відомий бренд поки що не відкриватиме своє підприємство у Львівській області, повідомив керівник управління інвестиційної політики ЛОДА Роман Матис. Причина: український бізнес не дотягує до вимог IKEA. При цьому раніше в інтерв’ю «Прибутку» Роман Матис розповідав, що деякі підприємства Львівщини уже випускають вироби для IKEA через посередників у Європі.

Народний депутат Ярослав Дубневич після того, як йому оголосили підозру про вчинення злочину (а це сталось 31 жовтня), швиденько переписав на свого сина Юрія підконтрольну йому фірму ТОВ «Агропромислове підприємство «Львівське», яка є засновником «Корпорації КРТ», що фігурує у кримінальному провадженні. Принаймні таке повідомив під час розгляду апеляційної скарги адвокатів Дубневича прокурор Спеціалізованої прокуратури Віталій Пономаренко. За його словами, таким чином підозрюваний перешкоджає кримінальному провадженню, унеможливлюючи накладення арешту на його фірму. Ярослав Дубневич же пояснив, що переоформлення відбулось вже давно. Сам він зараз, за рішенням суду, перебуває під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 90 млн грн. (Ой, він вже вийшов з СІЗО.)

Виявляється, за якихось 10 км від Львова, у селі Липники Пустомитівського району уже два з половиною року діє бананова ферма. Фермер Андрій Труш, окрім бананів, вирощує ще лимони, кавові дерева, гранати — загалом близько 30 видів екзотичних рослин. Банани продає цілими деревами за ціною від 100 до 5000 грн. Купують їх переважно дизайнери для декоративних цілей.

У львівському офісі ІТ-компанії EPAM запровадили систему, яка за допомогою штучного інтелекту дозволяє навіть прогнозувати настрій кожного з працівників. Ось що пише про це Віктор Гальчинський, журналіст, піарник, претендент на посаду заступника голови Львівської ОДА з гуманітарних питань: «Система TelescopeAI… не тільки об’єднує функціонал внутрішнього порталу, соцмережі та інтерфейсу взаємодії працівника і HR, а й на основі аналізу big data з оцифрованих численних показників може досить точно прогнозувати рівень заанґажування та настрій кожного працівника і попереджати HR і керівництво, якщо щось не так». До речі, з Віктором Гальчинським було інтерв’ю на «Прибутку». Якщо ще не читали — почитайте.

5 листопада у Львівській міськраді відбувся земельний аукціон, на якому було продано дві ділянки на вул. Роксоляни — під номером 2 та 2-2, призначені під житлову та громадську забудову. Також було продано право оренди земельної ділянки на вул. Шевченка, 311а (2). Місто заробило на цьому 22,2 млн грн. Деталі.

Колишній перший заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк прокоментував намір Міністерства інфраструктури віддати Міжнародний аеропорт «Львів», який зараз перебуває у державній власності, у концесію. Його позиція фактично співзвучна позиції депутатського корпусу Львівської міської ради та особисто мера Львова Андрія Садового: Львівський аеропорт демонструє хороші показники роботи, тому віддавати його в приватні руки нерозумно. «Звідки у голові пана міністра (про намір віддати аеропорт «Львів» у концесію повідомив днями міністр інфраструктури Владислав Криклій. — прим. авт.) з’явилась така ідея, сказати важко. Але на перші відчуття тут пахне або кричущою некомпетентністю Криклія, або наміром банально заграбастати одне з найуспішніших львівських підприємств… Якщо вже держава настільки не хоче бути власником аеропорту і прагне його позбутися, то вихід бачу тільки один — передати аеропорт у комунальну власність».

x

Рекомендуємо

Ярослав Дубневич

ВАКС постановив примусово доставити Дубневича до суду

Учора, 26 жовтня, після того як народний депутат Ярослав Дубневич не з’явився ...