Головна » Гроші » Рідкісну металеву гривню продали на аукціоні за ₴40 000

Рідкісну металеву гривню продали на аукціоні за ₴40 000

Днями на аукціоні для колекціонерів Violity було продано рідкісну монету номіналом 1 гривня за великі гроші, повідомляє кореспондент «Прибутку».

Металева гривня, на аверсі якої зазначено 1992 рік, а на гурті (ребрі) — 1996 рік, при стартовій ціні в одну гривню зрештою пішла з молотка за 40 001 гривню.

Торги тривали з 5 травня і до пізнього вечора 10 травня. За цей час було зроблено 165 ставок. Під завісу за монету боролись двоє учасників, що ховаються під ніками Evgeniy_17 та Черный Князь. Останній, власне, й переміг в аукціоні, запропонувавши за монету на 338 грн 50 коп більше, ніж конкурент.

Лот "Гривня 1992, гурт 1996" на аукціоні Violity

Гривню продано за ціною у 40 тисяч разів вищою за номінал

Продавцем, до слова, виступив користувач Letvin, який зазначив, що знаходиться у Львові.

За перебігом продажу лота стежило 449 людей. Серед них і Василь Бегіш з Івано-Франківська, автор YouTube-каналу «Цінні обігові монети України», який вів стрім завершальних хвилин торгів за рідкісну металеву гривню (дивіться нижче).

На форумі нумізматів пишуть, що таких монет дуже мало, їх кількість нібито можна перелічити буквально на пальцях однієї руки.

«Це капець яка рідкість! Самі по собі гривні 1992 року дуже дорогі — більше десяти тисяч [гривень за штуку]. А це — просто унікальна монета», — сказав в коментарі «Прибутку» нумізмат-початківець, який побажав зберегти свою анонімність.

В матеріалі використано скріншоти сайту auction.violity.com

Читайте також: 

– Блок жуйок Turbo виставлено на аукціон за 125 000 гривень

x

Рекомендуємо

Струтинський спиртзавод

Струтинський спиртзавод на Львівщині виставили на продаж

Фонд державного майна України (ФДМУ) оголосив про проведення аукціону з приватизації розташованого ...