Головна » Бізнес » Енергетика » У Львові обговорили перспективи інтеграції ринків електроенергії України та Молдови

У Львові обговорили перспективи інтеграції ринків електроенергії України та Молдови

Україна зацікавлена в якнайшвидшому об’єднанні власної енергосистеми із енергосистемою Молдови.

Про це заявила заступник міністра енергетики та вугільної промисловості з питань європейської інтеграції Наталія Бойко на конференції на тему інтеграції ринку електроенергії України та Молдови у п’ятницю, 20 липня, у Львові, передає кореспондент «Прибутку».

«Ми зробили висновок, що будемо рухатись швидкими кроками до інтеграції. Ми працюємо з енергетичною спільнотою. Наша кінцева ціль — бути частиною великого енергетичного ринку», — сказала вона.

Як зауважив Олександр Домбровський, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, інтегрувати нашу енергосистему з молдовською необхідно, позаяк інакше не вдасться синхронізувати українську та європейську енергосистеми.

Директор Секретаріату Енергетичного Співтовариства Янез Копач зауважив, що не всі раді інтеграції енергоринків України та Молдови. «Дехто не дуже радий тому. Особливо привілейовані трейдери, а також привілейовані споживачі, які не хочуть, щоб на ринку було створено умови конкурентної боротьби», — сказав він.

Участь в конференції взяли заступник міністра економіки Молдови Віталій Лурцу, перший секретар Представництва ЄС в Україні Хосе Мануель Хернандес Мартінез, заступник директора «Укренерго» Андрій Немировський та ін.

На конференції був також присутній перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський, проте він покинув її, так і не дочекавшись, коли йому нададуть слово.

Конференція «Інтеграція ринку електроенергії Молдови та України» відбулася в межах ініціативи EU4Energy.

З 1 квітня 2018 року Україна ще на рік продовжила експорт електроенергії в Молдову. Як і торік, електроенергію молдованам продаватиме компанія ДТЕК Ріната Ахметова.

x

Рекомендуємо

Електричні генератори у Львові

Компенсацію за придбані генератори отримали майже 400 львівських підприємців

За останніми даними, Львівська міська рада доклалась до придбання електрогенераторів для 377 ...