Головна » Бізнес » Туризм » Профільна комісія Львівської облради підтримала ініціативу з оголошення Моршина курортом державного значення

Профільна комісія Львівської облради підтримала ініціативу з оголошення Моршина курортом державного значення

Профільна комісія Львівської облради підтримала ініціативу Моршинської міської ради, що полягає в оголошенні Моршина курортом державного значення.

Про це повідомила прес-служба ЛОР, посилаючись на результат засідання постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та ЗМІ, що відбулося у вівторок, 8 травня.

Відтак, проект рішення про оголошення природної території м. Моршина курортною територією державного значення розглядатиметься на одному із чергових засідань сесії обласної ради.

Цей проект підготувала Львівська облдержадміністрація.

У разі, якщо його приймуть на сесії облради, то далі ЛОДА підготує клопотання та пропозиції і надішле їх на розгляд в Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, інформують «Варіанти».

Раніше облдержадміністрація неодноразово просувала ідею надання курорту Моршин статусу державного.

Зокрема, у 2012 році екс-губернатор Михайло Костюк видав розпорядження про початок підготовки до відповідної процедури. А на початку 2000-х, після того як набув чинності Закон про курорти, тодішній заступник голови ЛОДА Богдан Матолич сказав, що за нових умов курорт Моршин претендує на більш високий статус.

Давати чи не давати тій чи іншій території статус курорту державного значення, вирішує Верховна Рада.

x

Рекомендуємо

Ярослав Рущишин

Рущишин закликав Шмигаля пустити в Україну іноземців

Народний депутат Ярослав Рущишин («Голос») закликав Кабінет Міністрів, очолюваний Денисом Шмигалем, скасувати ...