Головна » Бізнес » Промисловість » Leoni передумала будувати другий завод на Львівщині
Завод Leoni у Стрию

Leoni передумала будувати другий завод на Львівщині

Німецька компанія Leoni збудує свій другий в Україні завод в Івано-Франківській області, а не на Львівщині, як очікувалось.

Губернатор Івано-Франківщини Дмитро Романюк похвалився на Facebook, що йому вдалося переманити німецького інвестора з-під носа колеги з Львівської ОДА.

«8150 нових робочих місць. Цим неможливо не поділитися. Друзі, німецька компанія Leoni збудує новий завод в Івано-Франківській області (Коломия). Це величезна подія для України та найбільша інвестиція за всю історію нашої області (а конкурували за проект із Львівською)», — написав Романюк.

Новий завод Leoni, за його словами, збудує у 2017 році. Інвестиції в перший етап складуть 15 млн. євро. Через рік на підприємстві працюватиме 800 працівників, а до 2021 року, за оптимістичними планами, кількість працівників становитиме 8150 чоловік.

Як розповів голова Івано-Франківської ОДА, робота з німцями велася з минулого року. «Немає нічого кращого, коли бачиш плоди своєї праці. Дякую насамперед керівництву, своїм працівникам та всім за прикладені зусилля та результат. Ми зробили неможливе», — зазначив він.

Нагадаємо, у 2015 році стало відомо, що Leoni недостатньо потужностей заводу у Стрию на Львівщині і вона має намір збудувати ще одне підприємство. Місцева влада запропонувала на розгляд німецьких інвесторів дві ділянки для його розміщення — у Сокалі та в Радехівському районі. Зрештою, в листопаді голова Львівської ОДА Олег Синютка повідомив, що німці зупинили свій вибір на другому варіанті.

Leoni спеціалізується на виробництві дроту і кабелю для різних сфер індустрії, виробництві джгутів, дротів та інших комплектуючих для автомобільної промисловості. Ключові клієнти компанії: General Motors, BMW, Volkswagen, Audi, Volvo, Cummins, Caterpillar, DAF.

Завод Leoni у Стрию було збудовано у рекордно короткі стоки і запущено в 2003 році. У проект німці інвестували 40 млн. євро.

x

Рекомендуємо

Сільнички

Соляна криза. В проект будівництва нового сільзаводу на Львівщині внесли зміни

На Львівщині триває підготовка до будівництва нового сільзаводу.