Головна » Виробництво » Поляки збудують біля Львова салатну фабрику
Цех з переробки салату в Green Factory

Поляки збудують біля Львова салатну фабрику

Польська компанія Green Factory розмістить неподалік Львова підприємство, де вирощуватиме та перероблятиме салат.

Про це повідомив перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський, передає «Твоє місто».

Споруджувати «салатну фабрику» поляки почнуть восени цього року. Коли завершать, на перших порах займатимуть на ній виключно переробкою сировини, яку завозитимуть з Польщі. Пізніше будуть вирощувати салат на місці.

На повну потужність овочеве підприємство вийде, як очікується, через 3 роки. Займатиме воно, за словами Замлинського, площу в 600 гектарів. На ньому створять близько 1500 робочих місць.

Точне місцерозташування нової фабрики чиновник не вказав, зіславшись на прохання польських інвесторів поки що не розголошувати цю інформацію.

Сума інвестицій в цей проект не уточнюється.

Green Factory — це родинний бізнес, співвласниками якого є Едвард Ритель зі своїми двома синами. Підприємство займається вирощуванням та продажем свіжих овочів цілий рік. Є найбільшим виробником різаних салатів у Польщі. Експортує продукцію в Чехію, Німеччину, Словаччину, Грецію, Італію та в країни Скандинавії. В Україні фірма співпрацює, зокрема, з мережами супермаркетів Metro, «Сільпо», мережею ресторанів McDonald’s; постачає свої салати на львівський оптовий ринок «Шувар».

Заробітчанам з України Green Factory добре знайома, оскільки на полях та в цехах польської фірми працює чимало українців.

Фото: greenfactory.com.pl

x

Рекомендуємо

Олександр Свіщов, львівський бізнесмен

Львівський бізнесмен Свіщов купує 50 га під Львовом

Львівський бізнесмен Олександр Свіщов купує 50 гектарів землі у селі Ямпіль під ...