У львівських барменів останнім часом помітна тенденція до зростання рівня професіоналізму. 

Про це повідомив організатор змагань для барменів в Україні Сергій Сидоренко вчора, 13 травня, на прес-конференції з приводу проведення у Львові ІІ-го відбіркового туру національного чемпіонату серед барменів у категорії flairing – Planet Z – Flair Open, передає «Вголос».

«За останній час рівень виріс», — сказав Сидоренко.

«У Львові багато хороших барменів, зокрема багато хороших міксологів», — додав він.

Сидоренко розповів, що вирішив організувати чемпіонат барменів, щоб таким чином популяризувати цю професію в Україні.

На сьогодні робота барменом розглядається українцями швидше як можливість додаткового підробітку, аніж як повноцінна професія. Тому працюють у ній здебільшого студенти.

Оклад бармена навіть в Києві, де зарплати на порядок вищі, ніж у регіонах, складає близько 2 000 гривень. Плюс відсотки від продажів та чайові.

Проте, зазначив Сидоренко, хороші бармени мають перспективи для росту – як кар’єрного (наприклад, можуть стати бар-менеджером), так і фінансового. Проте рівень доходу першокласних українських барменів, попри неодноразові прохання журналістів, експерт все-таки не озвучив.

Те, що доходи можуть бути доволі високими, опосередковано може свідчити те, що найбільш майстерним барменам пропонують роботу за кордоном, зокрема в ОАЕ.

Флейрінг (Flairing), напевно, найбільш видовищний бік роботи бармена, він полягає у тому, що бармен, готуючи коктейлі, буквально жонглює пляшками і шейкерами.