Головна » Бізнес » Нерухомість » Незаконна приватизація Будинку вчених: екс-голові Галицької райадміністрації Львова повідомили підозру
Львівський Будинок вчених

Незаконна приватизація Будинку вчених: екс-голові Галицької райадміністрації Львова повідомили підозру

За процесуального керівництва прокурорів Галицької окружної прокуратури міста Львова колишньому голові однієї з районних адміністрацій Львівської міської ради повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч.2 ст.367 КК України), повідомив відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, посадовець безпідставно видав розпорядження та в подальшому підписав свідоцтво на об’єкт, на основі яких було незаконно приватизовано Будинок вчених. Таким чином пам’ятка архітектури площею понад 3 200 кв. м незаконно вибула з комунальної власності громади області.

Внаслідок службової недбалості підозрюваного територіальній громаді завдано збитків на майже 12 млн грн, зазначили в прокуратурі.

Будинок вчених у Львові

На Будинок вчених накладено арешт. Тривають слідчі дії.

Керівник окружної прокуратури подав позов до Господарського суду Львівської області про витребування вказаного приміщення з незаконного володіння.

В повідомленні прокуратури не вказано прізвище підозрюваного, але, як встановили львівські мас-медіа, йдеться про екс-голову Галицької районної адміністрації Івана Лозинського. Зараз йому вже 67 років і він перебуває на пенсії. А епізод, в якому правоохоронці вбачають факт незаконної приватизації Будинку вчених, трапився ще в 2005 році.

x

Рекомендуємо

Струтинський спиртзавод

Струтинський спиртзавод на Львівщині виставили на продаж

Фонд державного майна України (ФДМУ) оголосив про проведення аукціону з приватизації розташованого ...