Головна » Бізнес » Телеком » Львів’яни без інтернету. Російські хакери атакували інтернет-провайдерів «Копійка» та «Комітех»
Хакер

Львів’яни без інтернету. Російські хакери атакували інтернет-провайдерів «Копійка» та «Комітех»

Львівські інтернет-провайдери «Комітех» та «Копійка» заявили, що зазнали атаки з боку російських хакерів.

Відповідні повідомлення вони опублікували на своїх сторінках в соцмережах.

«Сьогодні наша компанія Комітех зазнала атаки рашистських хакерів», — сповістив один з інтернет-провайдерів.

«З достовірних джерел отримали інформацію, що дана атака на нашу мережу була здійснена росією», — поінформувала своїх клієнтів «Копійка».

Проблеми з інтернетом у львів’ян, які користуються послугами цих інтернет-провайдерів, почалися вчора. Компанії оперативно стали усувати проблему, проте станом на 31 січня все ще багато їхніх абонентів сиділи без інтернет-зв’язку.

Близько обіду «Комітех» повідомила, що їй вдалося відновити надання послуги частині користувачів. «Копійка» ж о 14:50 заявила, що відновила вже близько 85% мережі. «Роботи по відновленню тривають безперервно. Можуть бути проблеми з доступом у абонентів зі статичною ІР, прохання звертатись до нас для фіксування таких заявок, їх буде відновлено індивідуально в порядку черги», — йдеться в її публікації.

Рашистські хакери тим часом на своєму ресурсі похвалились, що «знищили 5 українських провайдерів».

У переліку атакованих, крім «Комітеху» і «Копійки», наведено компанії «Імперіал», Skyline та G-net. Останні три інтернет-провайдери нам не знайомі. Компанії з назвами «Імперіал» та G-Net, як нам вдалось нагуглити, надають послуги доступу до інтернету в Кіровоградській області. Їхні сайти станом на 14:30 лежали. На Фейсбук-сторінці «Імперіалу» люди скаржаться на масове відключення інтернету по оптоволокну. Провайдер на коментарі поки що не відповів.

Нагадаємо, в середині грудня проросійські хакери атакували інтернет-ресурси “Львівобленерго”.

x

Рекомендуємо

Скелет-хакер

Проросійські хакери атакували інтернет-ресурси «Львівобленерго»

Сайт та інші ІТ-ресурси «Львівобленерго» (ЛОЕ) зазнали кібератаки в ніч на 15 ...