Головна » Бізнес » Агробізнес » В Буську запустили завод з виробництва кормів із відходів тваринництва
Завод Feednova в Буську на Львівщині

В Буську запустили завод з виробництва кормів із відходів тваринництва

В місті Буськ на Львівщині запрацював новий завод Feednova, на якому виготовлятимуть кормові добавки для домашніх тварин і свійської худоби із відходів тваринництва.

Завод будували два роки. Це спільний інвестиційний проект групи компаній «Ефективні інвестиції» у партнерстві з нідерландською компанією Mada Participations B.V. та українською інвесткомпанією UMG Investments. Обійшовся він у більш ніж $20 млн.

На заводі зараз працює близько 60 осіб. До кінця року кількість працівників зросте до ста, а згодом підприємство планує набрати ще п’ятдесят робітників.

За словами мажоритарного інвестора Feednova Ігоря Ліскі, Feednova оснащена за останнім словом техніки. Чотири виробничі лінії здатні переробляти за добу понад 220 тонн сировини, з якої на виході отримуватимуть 90 тонн готової продукції. Високопротеїнові кормові добавки, в основному, поставлятимуть на експорт — для початку в Європу, а згодом і в країни Азії та Африки. 20% продукції підприємство планує реалізовувати в Україні.

Продукти переробки сировини другої категорії можна буде використовувати як органічні добрива або ж для виробництва біодизелю, зазначив Ліскі. Він підкреслив, що на заводі діє дворівнева система очищення повітря з використанням біофільтрів, аналогів якій в Україні наразі немає.

Сировину, тобто відходи тваринного походження, Feednova, як розповів її директор Андрій Загородник, планує отримувати від аграрних підприємств Львівщини, а також Тернопільської, Волинської і Хмельницької областей.

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Дзьоба привітав запуск такого переробного підприємства на Львівщині, зауваживши, що виробництво продукції тваринництва, особливо птахівництва, в Україні щодалі, то більше зростає, а в той же час 6 із 18 заводів державного підприємства Укрветсанзавод, яке займається переробкою відходів тваринного походження, фактично не працюють.

Фото: “Фіднова”

 

x

Рекомендуємо

Нафтобаза

Польська Unimot хоче відновити проект з будівництва нафтобази на Львівщині

ТОВ «Унімот Україна», дочірня фірма польської компанії Unimot, має намір відновити проект ...