Головна » Влада » Під міськрадою Львова відбувся багатолюдний пікет підприємців

Під міськрадою Львова відбувся багатолюдний пікет підприємців

Сьогодні, 15 квітня, велелюдний натовп підприємців провів під стінами Львівської міськради на площі Ринок пікет з вимогою дозволити роботу промислових ринків, які зачинили після посилення карантину у Львові.

Про це повідомила низка місцевих інтернет-видань.

Очікувалось, що в мерії в четвер розглянуть можливість відкриття промислових ринків, а також і літніх майданчиків ресторанів — такий анонс зробив на своїй ФБ-сторінці у вівторок, 13 квітня, сам міський голова Андрій Садовий. Однак нині він повідомив, що засідання комісії з надзвичайних ситуацій, на якій, власне, і заплановано розглянути це питання, відбудеться у п’ятницю.

Садовий зазначив, що, попри зменшення динаміки госпіталізації та захворювань на коронавірус у Львові, пацієнтів госпіталізують у вкрай важких станах. Тому варіанти послаблення карантину в місті розглянуть лише після консультацій з лікарями.

«Сьогодні збираємо штаб, завтра проведемо комісію з надзвичайних ситуацій. На ній вирішать, чи можна дозволяти роботу ринків, літніх терас та початкової школи. Я прошу не тиснути на комісію! Рішення прийматимуть після консультацій з медиками, а не людьми, які в час пандемії організовують багатолюдні мітинги», — сказав він.

В мерії дорікнули підприємцям, що ті порушили «всі карантинні вимоги», зібравшись разом, адже їхня акція була анонсована як одиночний пікет.

Директор департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко, коментуючи ситуацію, наголосив, що то не міська рада придумала вимоги «червоної» зони карантину, якими заборонено роботу промислових ринків. «Є рішення уряду про впровадження карантину «червоної» зони у Львові і ми повинні його виконувати. Жодним чином ми не можемо на це рішення вплинути», — наголосив чиновник.

Нагадаємо, після того, як в листопаді 2020 року уряд прийняв постанову про запровадження «карантину вихідного дня», Андрій Садовий заявив, що Львів це рішення не приймає, назвавши його «абсурдним».

x

Рекомендуємо

Горить електропідстанція у Львові

Майже всі електропідстанції у Львові та області знищено, — Садовий

Росіянам в результаті ракетних атак вдалося знищити майже всі електропідстанції у Львові ...