Головна » Інше » Начальник Головного управління фінансів ЛОДА О.Демків зустрівся із делегацією Світового банку

Начальник Головного управління фінансів ЛОДА О.Демків зустрівся із делегацією Світового банку

12 травня відбулася зустріч заступника голови Львівської облдержадміністрації-начальника Головного управління фінансів Олега Демківа із делегацією Світового банку.

Як розповів співробітник Світового банку Джон Литвак, зараз готується меморандум з економічної ситуації в Україні. „Ми оцінимо зміни в економіці України за 3–4 роки, визначимо основні зрушення в економіці, позитивні тенденції та основні проблеми”, — сказав він.

Джон Литвак пояснив, що зустріч присвячена вивченню економічної ситуації в Україні на місцевому рівні, зокрема, на Львівщині.

Олег Демків розповів представникам Світового банку про тенденції, які спостерігаються в економіці Львівщини. Він поінформував їх, що в області прослідковуються позитивні тенденції соціально-економічного розвитку, впроваджуються ефективні методи ринкового господарювання, створюються умови для сталого розвитку.

До основних пріоритетів господарювання Олег Демків зарахував промисловість, сільське господарство, будівництво, екологія, туризм, рекреація та оздоровлення. Він також розповів про впровадження спеціальних інвестиційних проектів в Яворівському районі, Трускавці, які забезпечили створення додаткових 4 тисяч робочих місць та додаткові надходження до бюджету області.

Олег Демків повідомив співробітникам Світового банку, що підприємства Львівської області співпрацюють із 114 країнами світу. Зовнішньоторговельний оборот Львівщини за січень-березень поточного року склав 727 млн. дол. США. Станом на 1 квітня прямі інвестиції в економіку області склали 230 млн. дол. США.

У цьому році, за словами Олега Демківа, передбачається ріст обсягів виробництва. Він також зазначив, що в цілому виконується план надходжень до бюджету.

Джон Литвак привітав позитивні тенденції в економіці Львівщини.
Делегацію світового банку цікавило питання, яким чином вплинули на економіку Львівської області прийняття Бюджетного кодексу, Закон „Про місцеве самоврядування” та нова трансфертна формула формування бюджетів.

Як зазначив Олег Демків, прийняття Бюджетного кодексу сприяло чіткішому і прозорішому формуванню бюджетів, у том у числі і Львівської області. Він також повідомив, що декілька тижнів тому голова Львівської ОДА Мирон Янків підписав бюджетний календар Львівської області, пояснивши, що це дозволить по хронології визначати, що потрібно робити в той чи інший відрізок часу при формуванні бюджету Львівщини.

Нову бюджетну трансферну формулу Олег Демків загалом оцінив позитивно, однак зазначив, що бюджетна формула, яка існує в Україні потребує покращення в частині врахування особливостей окремих регіонів. Він повідомив, що при формуванні Державного бюджету на наступний рік Львівщина буде наполягати на врахуванні особливостей Львівської області.

На запитання Джона Литвака про те, якою є найбільша проблема бюджету України, Олег Демків вказав на недостатні стимули органів місцевого самоврядування для збільшення надходжень до своїх бюджетів і для економнішого використання бюджетних коштів.

На завершення зустрічі Джон Литвак попросив Олега Демківа надати деталізовану інформацію про бюджет Львівської області за 2001-2002 роки.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...