Головна » Інше » За І квартал середня вартість кредитів у нацвалюті у банках Львівської області знизилась на 1,4% – до 22,2%

За І квартал середня вартість кредитів у нацвалюті у банках Львівської області знизилась на 1,4% – до 22,2%

За січень-березень цього року середня вартість кредитів у національній валюті у банківських установах Львівської області знизилась на 1,4% – з 23,6% до 22,2%, – повідомив „Контекст-медіа” в.о. начальника управління Національного банку України у Львівській області Іван Гаврилець.

„При цьому найдорожчими залишаються кредити „овердрафт”, а також видані на термін більше року”, – сказав пан Гаврилець.

За його словами, на зниження відсоткових ставок за банківськими кредитами вплинуло здешевлення ресурсної бази банківських установ (як повідомлялося, у І кварталі 2003 року середньозважені відсоткові ставки за банківськими депозитами у нацвалюті знизились з 11% до 5,9%).

Середньозважені відсоткові ставки за кредитами у ВКВ за січень-березень становили 12,9%, повідомив в.о. начальника управління НБУ.

У Львівській області нараховується (станом на 1 квітня 2003) 79 банківських установ, з яких 5 – юридично самостійні банки (АТ „Кредит Банк (Україна)”, ВАТ СКБ „Дністер”, АКБ „Електрон Банк”, ВАТ „Банк Універсальний” та АКБ „Львів”).

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...