Головна » Статті » Маркіян Мальський продав озеро в мішку
Курорт Едем Резорт і озеро
Фото: Ірина Діденко

Маркіян Мальський продав озеро в мішку

Екс-голову Львівської ОДА Маркіяна Мальського підозрюють у тому, що під виглядом звичайної земельної ділянки незаконно продав озеро. А ще юрист називається!

Учора, 9 червня, прокурорка Львівської області Ірина Діденко написала в себе на «Фейсбуці», що підписала повідомлення про підозру екс-голові Львівської обласної державної адміністрації. У пості не вказано імені й прізвища підозрюваного, але журналісти швидко встановили, що йдеться про Маркіяна Мальського, який очолював Львівську ОДА з 6 липня до 14 грудня 2019 року.

У чому підозрюють Маркіяна Мальського

За словами Ірини Діденко, у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки — понад 7 млн гривень збитків для держави.

Ірина Діденко, прокурорка Львівщини: «За версією слідства: минулоріч посадовець видав розпорядження, яким передав у власність товариству земельну ділянку площею понад 15 га, розташовану за межами населеного пункту с. Стрілки на території Бібрської міської ради Перемишлянського району Львівської області для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення за ціною 7 231 071 грн.

Разом з цим, на цій ділянці насправді розміщується проточне озеро понад 9 га та прибережна захисна смуга, які, відповідно до чинного законодавства, не підлягають відчуженню з державної власності».

Кому Мальський продав озеро

До свого поста Діденко прикріпила фотокопію відповідного розпорядження голови Львівської ОДА, з якого стає зрозуміло, що згадану земельну ділянку (читай: озеро) продано ТзОВ «Узлісся».

Щоб ви розуміли, це фірма, кінцевим бенефіціарним власником якої є Ігор Кривецький, львівський бізнесмен, колишній народний депутат та спонсор партії ВО «Свобода». Тому ж пану, за повідомленням в медіа, належить відпочинково-оздоровчий комплекс Edem Resort Medical & Spa (Едем Резорт), розташований саме біля того озера, який було продано.

Що каже на свій захист Мальський

Уже вчора увечері підозру Маркіяну Мальському офіційно вручили.

У коментарі ЗМІ він сказав, що вважає вручену йому підозру завчасною та безпідставною.

Маркіян Мальський: «У підозрі йдеться, що ЛОДА неналежно перевірила усі деталі. Провадження стосується документу, датованого 7 серпня 2019 року. Тоді я перебував на посаді близько місяця. Фактично процедура оформлення цієї ділянки орендарем у власність розпочалась ще у 2018 році (тоді головою ЛОДА був Олег Синютка. – ред.). Я вірю, що в процесі слідства будуть належно встановлені ці та інші обставини. Зараз це, на жаль, не так. Тому я вважаю, що підозра оголошена завчасно і безпідставно».

За словами колишнього губернатора Львівщини, коли готувалось те його злощасне розпорядження, то інформація про статус ділянки бралася з офіційних джерел, де було чорним по білому вказано, що йдеться про землі рекреаційного призначення, а не водного фонду. Іншими словам, він не знав, що на тій ділянці знаходиться озеро.

«Я думаю, що уся Львівська область знає, що таке «Узлісся», що таке землі рекреації і про що йдеться», — вважає натомість прокурорка області Ірина Діденко.

Що далі

  • Маркіян Мальський сказав, що готовий до співпраці зі слідством;
  • Галицький суд Львова розгляне клопотання про обрання запобіжного заходу Мальському у вигляді особистого зобов’язання;
  • прокуратура Львівської області готує позов до суду щодо повернення озера у власність держави.

***

❗ Коли матеріал здавався до друку, стало відомо, що ТзОВ «Узлісся» вирішило добровільно повернути озеро у власність держави. Така інформація з’явилась на офіційній сторінці курорту «Едем Резорт». Ось вона.

Заява ТзОВ Узлісся з приводу озера

Скріншот зі сторінки “Едем Резорт”

x

Рекомендуємо

Вероніка Степанова проти Flamix

«Зірка» YouTube звинуватила львівських айтішників у шахрайстві

Популярний психолог Вероніка Степанова, на YouTube-канал якої підписано більше мільйона людей, звинуватила ...