Головна » Інше » Проти крематорію у Львові найбільше виступатиме гранітний бізнес, — Фендик

Проти крематорію у Львові найбільше виступатиме гранітний бізнес, — Фендик

Найбільшими противниками будівництва у Львові крематорію, швидше за все, будуть представники гранітного бізнесу, тому що в разі його запуску вони стануть менше заробляти.

Таке припущення висловив під час публічної дискусії з приводу можливості будівництва у Львові крематорію, що відбулася вчора, 19 вересня, регіональний представник неприбуткової громадської організації Центр UA Андрій Фендик.

«Представники гранітного бізнесу будуть найбільше проти кремації», — сказав він, зазначивши, що, у разі запуску крематорію, впаде попит на гранітні пам’ятники.

«Це їхні проблеми», — відреагував на це Роман Рувінскі, член робочої групи з питань будівництва крематорію.

Соціолог Галина Герасим, в свою чергу, звернула увагу на шкоду, яку завдають екології пам’ятники з граніту. «Набагато більшу шкоду довкіллю створює супутня індустрія, а не самі мертві люди», — сказала вона.

Попри те, що депутати Львівської міськради вчора на засіданні сесії не підтримали петицію про будівництво крематорію, дискусія навколо цього питання триває. Соціологи обіцяють у середині жовтня оприлюднити результати опитування містян щодо цього. Паралельно працює робоча група з будівництва крематорію, яку очолює директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірина Маруняк.

Попередньо крематорій займатиме площу 700 кв. метрів, і зможе обслуговувати не лише Львів, але й навіть область. Щороку він здатний буде спалювати близько 10 тис. трупів. Кремація коштуватиме, за попередніми оцінками, 700-950 грн. (разом з додатковими послугами похорон обходитиметься у 3-4 тис. грн.). Серед ймовірних місць розташування крематорію називають Голоско. Місто розраховує, що фінансувати будівництво крематорію будуть інвестори, але сам крематорій при цьому залишиться у власності міста.

Що про це пишуть в соцмережах:

x

Рекомендуємо

Спорткомплекс Мандаринка на Сихові у Львові

У Львові відкрили новий спорткомплекс пляжних видів спорту

На Сихові відкрили новий спорткомплекс пляжних видів спорту, відомий як «Мандаринка». Таким ...