Головна » Інше » На Львівщині буде підписана солідарна угода між виробниками, постачальниками зерна та хлібопекарнями

На Львівщині буде підписана солідарна угода між виробниками, постачальниками зерна та хлібопекарнями

Максимум за два тижні буде підписана солідарна угода між Львівською ОДА, виробниками, постачальниками зерна та хлібопекарнями, якою передбачається закупівля зерна хлібопекарнями протягом року за стабільними цінами, – повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Львівської ОДА Степан Лукашик.

Така угода матиме велике соціальне значення, адже дозволить втримати, а в багатьох випадках знизити ціни на хлібобулочні та круп’яні вироби. Зокрема, за прогнозами фахівців Львівської ОДА, це дозволить продавати кілограм хліба вищого сорту за ціною до 1 грн. 76 коп., першого сорту – 1 грн. 56 коп., хлібної суміші — 1 грн. 43 коп. та батони — по 2 грн. 83 коп. за кг.

Степан Лукашик повідомив, що, на жаль, дрібні хлібопекарні неохоче йдуть на укладання довготермінових угод із зернотрейдерами – із майже 500 міні-пекарень такі угоди уклали близько 10 пекарень. Це при тому, що ще навесні Львівська ОДА рекомендувала Асоціації хлібопекарів укласти такі угоди. Степан Лукашик повідомив, що Львівська ОДА планує розпочати процес акредитації хлібопекарень.

Існує можливість суттєво знизити ціни на хлібобулочні вироби та крупи, зокрема на хлібобулочні на 7-8%, на крупи – на 10-12%, — зазначив Степан Лукашик. Хоча 90% круп в області виробляється на завозній сировині, є можливість при потребі 160 т манної крупи втримати ціну на рівні 1 грн. 60 коп.; при потребі 480 т пшеничної крупи є можливість її продавати за ціною 96-98 коп. за кг. І при потребі 140 т ячмінної крупи є можливість її продавати 1 грн. 5 коп. – 1 грн. 6 коп.

Неприпустимою Степан Лукашик назвав ситуацію, коли на Львівщину завозяться макарони з інших областей, в той час як в області простоює макаронна фабрика або ж вона працює на давальницькій сировині, а макарони з неї вивозяться за межі області. Степан Лукашик повідомив, що Львівська ОДА пропонуватиме керівництву фабрики закупити за мінімальними цінами зерно твердих сортів, яке не виробляється в області. Він запевнив, що такі фірми як „Інтермаркет” та „Львівхолод” готові закупити за оптовими цінами 99% її продукції. При цьому він наголосив, що рівень торгових надбавок є врегульований КМУ та Львівською ОДА.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...